Åben have

Åben have – et overvældende besøg

Det har været en fantastisk weekend i haven, da vi for første gang har afholdt åben have i forbindelse med Haveselskabets Havefestival. Det har været overvældende at se så mange glade havemennesker finde frem til vores have gennem Instagram, på denne hjemmeside eller igennem Haveselskabets folder.

 

åben have

 

For første gang fandt jeg ud af hvor mange der læser med på denne hjemmeside. Tak fordi en del af jer gav jer til kende til åben have arrangementet, det var skønt at få tilbagemeldinger fra jer og få gode samtaler om min have og ikke mindst jeres haver.

174 haveinteresserede mennesker besøgte haven på de 6 timer vi havde åbent. Det kom en smule bag på os, så vi fik travlt med at lave kaffe og forsøgte at få snakket med så mange af gæsterne som der var muligt.

Vi nåede desværre ikke at få snakket med jer alle, så hvis nogle mangler svar på et spørgsmål så skriv endelig en mail til mig, eller i kommentar feltet på hjemmesiden. Så skal jeg forsøge at svare på det, men husk jeg er kun en haveamatør.

 

dahlia

 

Mange var interesserede i vores 2 store Dahlia planter, som stod i krukker på terrassen. For de er kæmpe store. En del havegæster spurgte om det var gødningen der gjorde dem store, men det er det ikke.

Det er en special sort som giver store blomster. Hvis du vil have store blomsterhoveder på dine Dahlia, så kik efter XL på pakken når du køber løg. Så skulle man gerne ende op med store blomster. De XL sorter jeg har i min have hedder Gitts Perfection og Fleurel. Jeg er meget glad for de sorter og jeg opstarter dem i krukker i orangeriet om foråret. Derefter kommer de ud når nætterne er frostfrie.

 

åben have

keramik

 

En del håndlavet keramik blev solgt til åben have arrangementet og der blev hurtigt udsolgt af høns og keramik poserne, så en del af jer gik forgæves. Alle visitkortene blev revet væk fra bordet, så derfor har jeg lovet at give jer oplysningerne om keramikeren, som er min mor. Man kan bestille keramikhøns og andre keramik ting til haven, ved at skrive en mail til gretheped@stofanet.dk

Hvis du ikke nåede at besøge haven i sidste weekend – så bare rolig – vi regner med at holde åben have igen til næste år. Det var nemlig en fantastisk oplevelse at møde andre glade havefolk…