Haverejser, Inspiration, Orangeri

Kolonihave med haverum

 

Vi havefolk trænger fortsat til at blive inspireret til at videreudvikle vores haver og haverum. Sne og kulde gør at man længtes ekstra meget til at se på noget grønt og frisk, på ens computer. Jeg ved der er mange der ligger haveplaner lige nu, imens der er koldt udenfor. Min kolonihave vil jeg dele med jer idag. Ideerne kan bruges i haven, uanset om man har et rækkehus, en villa eller et kolonihavehus.

Jeg har haft min kolonihave i 5 år, og har nydt at udvikle den. Min haveinteresse har vokset år for år. I sommeren 2015 besluttede vi at købe et hus med have, så trangen til at være i haven 24/7 blev opfyldt.

Kolonihaven skal snart sættes til salg, men jeg vil lige vise billeder fra sommer 2015 frem først…

pergola

 

I kolonihaven er der en pergola, den er lang og bred. Den giver haven karakter, og deler haven op i rum. Til højre er der en sti, der fører ind til et haverum. Her kan man sidde på en bænk og nyde haven. Til venstre er der et haverum med et par bede og græs. For enden af pergolaen ligger kolonihavehuset.

I kolonihaven er der også et væksthus, som er primært til at slappe af i.  Der er dog blevet dyrket tomater, chili og agurker og mange sommerblomster. Langs pergolaen er der sat rosen New Dawn og 2 slags klematis.

 

kolonihavepergola

kolonihavetomater
væksthus

Nogle hurtige fif til opbygning af haverum kan være:

 

  • Oplever du din have som en stor græsplæne, så begynd med at få den delt ind i rum. Hvis man får opsat en pergola, hegn eller et drivhus, giver den en rum fornemmelse, og det giver inspiration til at gå videre med andre haverum. Nogle gange ved man ikke hvor man skal starte, fordi det virker som en stor håbløs opgave.
  • Start hvor det giver mest mening, måske er det nemmest at starte i et hjørne af haven.
  • Tænk over hvilke formål haverummet skal have. Skal man sidde og slappe af, så skal man have noget skønt at kikke på. Eller skal man blot gå igennem området, så skal øjenene lede hen imod en oplevelse.

 

pergola

Min kolonihave ligger iøvrigt i Aalborg og skal sælges til foråret.

Det er en skøn proces at arbejde med haverum. Det tager tid og er en lang proces. Men det er en fantastisk oplevelse at følge udviklingen. Hvis du mangler inspiration til dit næste haveprojekt, så vil jeg anbefale dig at hoppe med over på Instagram. Her er havefolk generøse med at ligge inspirerende havebilleder op.