Få flere planter i haven, Inspiration, Orangeri, Udstyr

Så chili nu

 

Dette indlæg er sponsoreret af Hokus Krokus

Jeg lavede mine egne chili og tomat planter sidste år, fra frø til plante og det blev en succes. Ud over at spare penge, gav det en skøn fornemmelse. Det er så nemt at jeg håber at flere får lyst til at dyrke sine egne chili. Idag kan jeg stadigvæk nyde dem, vi syltede nogle sidste år og de smager stadigvæk FANTASTISK.

I år har jeg i samarbejde med firmaet Hokus Krokus afprøvet Garland mini drivhus. Hokus Krokus har mange lækre haveting, er du nysgerrig se HER. De har ingen indflydelse på hvad jeg mener om minidrivhuset, så du kan være ganske rolig.  Men jeg elsker godt værktøj til haven og syntes det er skønt at få lov til at teste det.

Kvaliteten på Garland mini drivhuset er meget kraftig og man får en følelse af at den kan holde til mange havesæsoner. Der følger 7 små drivhuse med, så jeg fik sået 7 forskellige slags chili: Chili Orange Scotch Bonnet, Orange Fresno, Black Pearl, Equador Purple, Anheim, Apache og Jalapenos.

Hver mini drivhus fik fyldt så og prikle jord i sig, frøene kom i, de fik lidt jord over sig og tilsidst fik de et navneskilt. Bagefter fik de nogle sprøjt med vandforstøveren og underbakken blev sat til strøm. Ja du læste rigtigt, der er varme i underbakken. Så let er det!

 

chili i kontor

Jeg satte alle drivhusene i underbakken og placerede dem i min vindueskarm mod nord. Jeg må indrømme den er faktisk pæn, så den bliver stående der. På den måde får jeg dobbelt glæde af de små spirer der titter op af jorden, og i de triste måneder som februar og marts kan være – er det perfekt at nyde det grønne.

8 dage tog det mig at få liv i frøene og nu vælter det op.

Når du skal igang…

Jeg har prøvet mig meget frem, og hvis jeg vil have den største succesrate har jeg fundet ud af at jeg IKKE skal bruge toiletruller, papirpotter eller ligende. Det er ellers hyggeligt at bruge lige hvad man har ved hånden, men disse potter suger hurtigt vandet, da de jo er lavet af pap/papir.

Brug ikke det jord du har i haven eller i fra en tilfældig plantesæk. Det giver det bedste resultat hvis du køber “Så og prikle jord”. Når du sår skal frøet ikke have en centimeter jord over sig, giv den kun en lille tynd “dyne” over.

Chili skal have undervarme, for at få det bedste resultat.

chili

 

Når de små chili er klar til at blive ompottet til lidt større potter, så skal tomaterne sættes til spiring. Efter tomaterne kommer sommerblomster, og så er det snart sommer!

Hvis du er interesseret at læse mere om det skønne mini drivhus så se det HER