Haverejser

I værkstedet hos Anne Just

Jeg er netop kommet hjem fra en tur i Haven i Hune, hvor jeg besøgte Anne Justs have og oplevelsen har sat sig fast. Jeg har været der mange gange, det har de fleste havenørder, men denne gang har jeg overnattet i Haven. Midt i haven i Anne Justs gamle værksted.

værksted

Denne mulighed er tilgængelig for alle. Huset som ligge midt i haven hedder værkstedet og du har det hele for dig selv. Anne Justs gamle malerier hænger mange steder, fra mange tidsperioder af hendes liv. Det er en meget personlig oplevelse, hvor man kommer tæt på kunstneren selv.

Huset i stueplan har en stor opholdsstue med et lille the køkken, et soveværelse og et lille badeværelse.

værksted

værkstedNY3

Op af en smal trappe er der en balkon, så man kan få et smukt syn på billederne som hænger på de skrå vægge. Derudover er der et soveværelse ovenpå.

værkstedet

værkstedet

værksted

Udenfor er der en terasse og her er skønt at nyde et glas hvidvin når haven er lukket for dagsgæsterne. Sikke en stilhed. Sikke et syn over haven. Det er en oplevelse der sætter sig i sjælen, da det er meget specielt at gå rundt i haven alene. Dog er man ikke helt alene, andre havehotelgæster støder jeg på og sent på aftenen på min vej mødte jeg Claus Bonderup og jeg fik dog også klappet den kære hund Fox.

værkstedet

Jeg fik set haven fra forskellige vinkler på alle tænkelige tidspunkter og jeg nød at sidde i orangeriet helt alene og læse en bog. I værkstedet fik jeg suget historien til mig og jeg er en oplevelse rigere. Alt dette for bare 975,- kr. for 2 personer.

Det var lidt vemodigt da jeg skulle forlade haven, men et er sikkert – jeg kommer til at overnatte igen i værkstedet.

Er du blevet nysgerrig efter at tage en overnatning så se her