Dyr i haven

3 høns blev til 6 høns

høns

I foråret blev en drøm om at have høns i haven opfyldt. Efter en snak med Signe Wenneberg blev jeg sikker på min mavefornemmelse – jeg skulle have høns. Så vi startede ud med 3 dværg Orpington høns i vores parcelhus have. Det var en sjov oplevelse, da jeg blev overrasket hvor skønne væsner de er og jeg fandt hurtigt ud af at de kunne gøres tamme.

hoens

Det var en fantastisk følelse at hente det første æg i vores egen have og siden det første æg er der lagt mange æg i vores villahave. Det er skønt! Men jeg fandt også ud af at 3 høns ikke kan fylde opfylde vores behov og jeg følte mig fjollet når jeg skulle ned i Netto for at købe æg fra andres høns.

Derfor har jeg netop hentet 3 dværg Orpington høns ved en opdrætter, så nu er der 6 høns i Livsnyderhaven. De gamle sorte høns er livet op og jeg kan fornemme at de alle 6 høns trives, de støvbader, spiser, drikker og solbader!

Et gammelt råd er at man skal have lige så mange høns som man bor i sin hustand for at dække sit behov for æg. Så en familie på 4 personer skal have 4 høns. Når en høne er 3 år begynder de at stoppe med at producere æg, så skifter man hønsene ud med nye. Men nogle bliver så glade for deres kælehøns at de beholder dem. Jeg har ikke taget stilling til hvornår jeg skifter mine høns ud, men de er også så unge at jeg har nogle år at løbe på.

hoens

hoens

De nye høns er ikke tamme, så det tager noget tid før at de kommer frem når jeg kommer med mad. Men det varer ikke mange uger før de springer frem når jeg kommer, uanset om jeg har mad med eller et kamera i hånden.

høns

Men først må jeg tålmodigt vente til de nye høns er faldet til i deres nye hønseslot, da de først begynder at ligge æg igen når de er trygge.

Så jeg venter tålmodigt…