Udstyr

Lækre højbede i råjern til haven

højbede

Indlægget er sponsoret. Jeg er vild med højbede i haven og jeg har gennem det sidste år skaffet mig fire højbede, som fungerer som køkkenhave. Men jeg har længe overvejet at få endnu to højbede på terrassen til mine krydderurter, da det er skønt at have køkkenhaven ved hånden når man står og griller.

Et af mine krav var at højbedene skulle være på hjul, for det er utroligt praktisk. Vi har brug for at de kan skubbes til side, når vi holder familiefester eller de skal køres væk fra den overdækket terrasse når vi tager på ferie – i håb om at køkkenhaven ikke tørrer ud , for måske kommer det til at regne…

Nu har jeg endelig fået mine højbede, de er fra det danske firma Landhave.dk og jeg er så glad! Jeg har bestilt dem i råjern, de ruster lynhurtigt, så man får et patineret og lækkert udseende på kort tid. Efter 10 dage er de allerede begyndt at ruste, så jeg er sikker på de kommer til at stå smukke til næste sommer. Jeg har allerede flyttet rundt med dem på terrassen – det er nemt – meget nemt. Så jeg er sikker på at jeg kommer til at “lege” med deres placering mange gange i løbet af året.

Lige nu står de langt ude på terrassen, så jeg kan se på dem fra køkkendøren. Jeg har plantet lyng i dem, så de står flot gennem vinteren. Til foråret skal højbedene fungere som køkkenhave, med salat, dild, purløg og andre lækre grøntsager. Man kan aldrig få for mange højbede i haven…

højbede

højbede

højbede plantekumme

De har et meget stramt udtryk, som jeg syntes klæder vores vilde have. For vores have kan godt have et vild og til tider rodet udtryk. Så det er skønt at få lov til at lege med begge udtryk i haven.

Højbedene er designet og produceret i Danmark. De kommer i en “saml selv” udgave, hvor alle kan være med. Med andre ord de er nemme at samle. De er lavet i kraftig kvalitet og jeg har set at man kan få dem i mange størrelser. Hvis man ikke er til det rustne look, så er de også produceret i galvaniseret jern som naturligvis ikke ruster. Er du blevet nysgerrig, så se mere på Landhave.dk hvor du finder mange varianter af højbede, sneglehegn, plantekummer og andre skønne ting.

Deres hjemmeside finder du HER

højbede plantekumme

højbede plantekumme