Orangeri

Mit orangeri gøres klar til vinteren

Orangeri

Det har været en fantastisk sæson i mit orangeri – men nu er den slut. Jeg har nydt de sidste dage, hvor der har stået chiliplanter i mit orangeri, for det giver en skøn stemning med planter i huset. Om aftenen når mørket falder på, er der en dejlig stemning i huset.

Men idag skulle det slutte – de sidste chilifrugter blev høstet og alle planterne røg i vores kompost. Jeg er vild med tanken om at man kan lave sin egen jord…

Rigtig mange har spurgt til vores 2,5 m. høje chilitræer. De er sået i år og startet op inde i vores villa. Der har de fået vand og undervarme fra starten af. Det er rigtig nemt at så chilifrø og derfor overvintre jeg dem ikke. Så de er (sammen med de andre chiliplanter) røget i vores kompost.

Jeg kan godt lide at så frø og følge hele den skønne proces det er, når et frø bliver til en plante. I foråret er det ekstra hyggeligt når man ser frøene poppe op, da det giver liv og glæde.

orangeriet-goeres-klar-til-vinteren4

Det kom som en overraskelse at der var så mange chilifrugter på de sidste planter i orangeriet, så nu skal der syltes og grilles – sikke en fest! Heldigvis findes der utallige spændende opskrifter og vores favoritopskrifter findes HER. Chilifrugterne har varierende styrke, smag og farver!

orangeriet-goeres-klar-til-vinteren1

orangeri

orangeri

Orangeriet er ved at tage form til et hyggested, men først skal det vaskes ned. Det tager flere dage. Det er hårdt, med jeg ved det bliver godt og det er faktisk en nødvendighed. Der er meget beskidt efter de planter, der har stået gennem hele sæsonen i orangeriet. Jeg glæder mig meget til det næste kapitel kan starte, nemlig VINTER HYGGE!

Der skal dælme hygges igennem med kogler, ild i pejsen og kaffe…