Haverejser

En tur til Bali – som har sat sig dybe spor

Jeg har lige tilbragt 3 uger på Bali og det var en fantastisk oplevelse. Det var min første ferie i Indonesien, så det var en kulturel oplevelse udover det sædvanlige. Jeg forsøger som regel at få et havebesøg eller et besøg i en lækker havebutik ind i min rejsekalender, når jeg er ude og rejse og det lykkedes heldigvis også denne gang. Det lykkedes det mig at besøge Greenschool og Kul Kul Farmen som ligger i Junglen på Bali.

Greenschool er en privatskole som er baseret på en grøn livsstil, hvor klasseværelserne er bygget af bambus. Der er ingen tvivl om at de brænder for en livsstil som er grøn, hvor man bruger de materialer man har i nærmiljøet, så som bambus. De lærer børnene at leve tæt med naturen, de lærer at genbruge, at passe en køkkenhave – bare for at beskrive nogle af de mange ting som børnene lærer.

Det var en fantastisk oplevelse at se en skole fungere tæt med naturen og opleve mennesker som brænder for at undervise børn på en anden måde. Tænk at klasseværelserne er bygget af bambus!

Greenschool

En af de ting jeg glædede mig meget til var at se drivhusene, jeg elsker nemlig at se hvordan andre bygger deres drivhuse. Noget jeg aldrig har set før var at tagene på deres drivhuse var lavet af gamle brugte bilruder. De genanvender materialer, som andre “kun” ser som skrald. Drivhusene var endda smukke og brugbare!

De havde en kæmpe køkkenhave, som blev brugt til at undervise børnene. Det var så inspirerende at se at skoleundervisningen foregik udenfor og ikke kun bag et skolebord hele dagen.

Greenschool

De lokale børn som ikke har mulighed for økonomisk at betale for at gå på skolen, har mulighed for at komme om eftermiddagen og få undervisning. Dog skal de betale med en pose skrald, som så kan genanvendes.

Mødet med disse mennesker som brænder for at leve grønnere har sat dybe spor hos mig. Tænk at man kan leve sådan et anderledes børneliv! Hvis i er interesserede i at besøge Greenschool selv ( ja det er faktisk muligt!) eller at læse mere om dem, så se HER

Forresten besøget på Kul Kul Farmen var fantastisk – jeg fortæller mere om det snart!