Gode ideer

Lav din egne planteskilte

Jeg mangler hele tiden planteskilte, selv om jeg har købt 50 stk. er de væk i løbet af nogle dage. Jeg er nok stor forbruger – men alle mine små potter i drivhuset skal have navn på. For jeg ved at det er umuligt at huske navne på 1000 planter, så der SKAL skilte på hver plante.

Men det er dyrt. Jeg har gennem tiderne prøvet at lave mange “gør-det-selv” skilte, men ofte er de meget ringe i kvaliteten. De ser ofte spændende ud, men fungere ikke rigtigt.

Men jeg tror at jeg denne gang har ramt rigtigt – endelig har jeg fundet ud af hvordan man laver et billigt og samtidig et funktionelt skilt! Ideen syntes jeg i skal have – så derfor kommer den her.

Kom igang med dine planteskilte

Først anskaffer du dig et gammelt aluminium persienne, jeg selv fandt et på Gul & Gratis til 10 kr. Derefter skal du skille det fra hinanden, da du kun skal bruge lamellerne. Nu klipper du det i mindre stykker på 12 cm og bagefter deler du stykkerne på langs.

Voila – så har du 2 planteskilte. Nemmere bliver det ikke.

 

 

På billedet er der sneget sig et købt skilt ind til højre. Det er et stabilt og kraftigt skilt, som holder i flere år. Men det koster langt mere.

Jeg fik utrolig mange planteskilte for kun 10 kr. Jeg er sikker på jeg ikke kommer til at mangle planteskilte i år, også selv om jeg helt sikkert fortsætter med at så frø. Jeg sår nemlig hele sommeren salat, rødbeder, gulerødder og mange andre skønne grøntsager.

Forresten min have er for alvor ved at springe ud og derfor har jeg lavet en lille micro film på Instagram af min have. Jeg håber i kan lide den – se med HER.