Udstyr

Havebøger – et middel til at komme igennem vinteren?

havebøger

Det er ikke nemt at komme igennem januar og februar – når nu man dybest set gerne vil have fingrene i jorden, klippe en dusk krydderurter eller plukke en buket blomster i sin egen have. På denne årstid dykker jeg som regel dybt ned i min bogreol og finder bøger frem.

Eller også besøger jeg den lokale boghandler og køber et par nye bøger – altså havebøger.

Det er mit måde at komme igennem den våde, kolde og triste vinter. Januar og februar kræver en del bøger!

Jeg er lige blevet færdigt med to nye havebøger. De gav mig så meget at tænke over at de snart skal læses igen. Derfor lige en bog-anbefaling her og den anden anbefaling kommer snart. Det kunne jo være at nogle af jer andre har brug for flere havebøger – på samme måde som jeg har?

 

“Om” af Persille Ingerslev

Forlaget EGOLIBRIS

 

Jeg har gennem årene fulgt Persille på de sociale medier pga. af hendes smittende haveglæde, når hun gendyrker, fremdyrker og ikke mindst genbruger grøntsager og planter i hendes lille køkken på første sal. Derfor var jeg utrolig spændt på bogen, som er hendes forfatter debut. Jeg tror og håber at det blot er den første ud af en stribe skønne bøger.

Bogen er en biografisk roman, en slags krydsbestøvet hybrid som ikke passer ind i en kasse. Måske lidt ligesom Persille selv.

Da jeg læste Om blev jeg mindet om hvorfor det er så fantastisk livsgivende at arbejde med planter og grøntsager. Ja, vi ved det – men det ER simpelthen godt at blive mindet om at man bliver glad i låget!

I bogen fortæller Persille om sin tur igennem det kommunale system, på godt og ondt. Hun tager os med hvor det gør rigtig ondt, hvor hun er skrøbeligt. Men hun tager os også med i kampen om at dyrke afgrøder i sin baggård – når hun finder sin styrke – henter planter og grøntsager fra containere – og ikke mindst når hun overvejer spiselige afgrøder på gravsteder.

Uddrag fra bogen: “Jeg planter en stump ingefær og prøver at se ud i mørket, men det er svært, for vinduet er beskidt, og verden udenfor er så lys af jul og jul og jul. Inden i mig selv er jeg en gammel dame. Jeg er så gammel, at jeg kan mærke, når noget får mit ungpigesind til at danse – og det gør ingefær, når jeg planter den”…

 

En bog jeg får lyst til at læse igen og igen – den sætter tankerne igang og får smilet frem…