Udstyr

Permakultur – måske noget man skulle overveje?

Permakultur – som begreb – faldt jeg over på min rejse til Bali i 2017, det var dengang jeg besøgte en farm der hed “Kul Kul Farm”. Det var en spændende oplevelse og hvis du ikke fik læst blogindlægget dengang, så har du mulighed for at læse det HER.

Lige nu er det en god årstid til at finde inspiration i sine havebøger. Det er hamrende koldt udenfor og derfor syntes jeg det er perfekt at sidde i lænestolen og nyde en god bog. Faktisk varer det ikke længe før jeg begynder at så en masse frø og så begynder travlheden igen. Hold kæft – jeg glæder mig!

Jeg har iøvrigt lige læst bogen “Den spiselige permahave” af Birgit Rothmann, bogen fik mig til at tænke på den spændende tilgang Permakultur er.  Når man kaster sig ud i spændende projekter og laver sin egen urtespiral, krydderurteblanding, eller et insekthotel! Når man dyrker sine egne svampe og eller når man laver sin egen ormefarm…

 

 

 

Det er en utrolig måde at tænke have på, jeg vil ikke kaste mig ud i længere forklaringer om begrebet. Men meget forenklet handler det at have omsorg for jorden, for menneskene og en fair fordeling af ressourcerne.

Begrebet eller designet – eller hvad man nu vil kalde det – opbygger økosystemer til at være selvkørende. Det ligger op til at man kan producere egen mad i sin have, med endda en meget lille arbejdsindsats.

Bogen minder mig om at naturen er vores læremester.

 

Projekt Østershatte

Jeg må indrømme at lige nu savner jeg lys, varme og blomster i haven. Heldigvis går jeg snart igang igen med at så frø og idag er jeg begyndt på at dyrke mine egne svampe i vindueskarmen i mit køkken. Det er en fed oplevelse. Har du ikke prøvet endnu at dyrke din egen mad, så vil jeg opfordre dig til at kaste dig ud i det i år. Det er nemt og livsbekræftende.

Jeg vil i de kommende uger forsøge at dyrke mine egne svampe, ved hjælp af en svampeBox. Mit projekt har jeg netop begyndt i dag. Om 14 dage skulle jeg gerne begynde at høste lidt Østershatte i mit køkken. SvampeBoxen har jeg købt ved TagTomat HER.  Dyrkningen af mine egne Østershatte vil foregå hjemme i mit eget køkken. Bedre bliver det vist ikke…

Måske har du også har lyst til at prøve at dyrke svampe inden havesæsonen går igang?