Få flere planter i haven

Inspiration til valg af vækstlys

Det er fantastisk når det pipler frem med små frøspire i vindueskarmene, for så ved man det er forår! Jeg har manglet lys til mine små spire, da de begyndte at strække sig efter lyset. Jeg ved det ikke er optimalt – det giver simpelthen ikke gode planter.

Derfor har jeg købt tre plantekasser som har vækstlys til planterne. For hvis planterne skal trives skal de have godt med lys, så de bliver til små robuste planter.

Det kan faktisk være en udfordring at få lys nok til de små spire. Drivhuset er jo stadigvæk for koldt om natten lige nu. Derfor er det nødvendigt med vækstlys.

De nye plantekasser står indenfor i vindueskarmene, så jeg kan se til dem hver dag.

De kræver bare en stikkontakt – mere nemt kan det ikke blive.

Heldigvis!

 

IKEA’s plantekasse med vækstlys

IKEA’s plantekasse ligner et hus og er faktisk meget nem at samle. Den giver et rigtig godt vækstlys til de små spire. Kassen er samtidig meget pæn at se på og passer i størrelsen til en bred vindueskarm. Jeg er sikker på at der gennem foråret vil stå mange bakker med små spire, som med tiden bliver til de lækreste planter.

Vækstlyset er et hit, det er nemt at se da planterne trives. Men gid jeg havde flere af disse – faktisk gerne 10 stk af disse…

 

 

 

 

T3 & T6 plantekasser med vækstlys

Mine nye fede plantekasser T3 og T6 med vækstlys har jeg haft nogle uger nu. Den lille plantekasse som hedder T3, er rigtig fin på mit køkkenbord. Lyset er fantastisk til krydderurter, chiliplanter mm.

Den store plantekasse hedder T6 og den skulle fungere som min urtehave i køkkenet. Der skulle stå persille, purløg og dild i den. Men sådan blev det heller ikke.

De giver nemlig et rigtig godt lys, så derfor bruges de lige nu til de små tomatplanter som jeg selv har lavet. Tomatplanterne trives, fordi de får en masse vækstlys – uanset hvor mørkt et køkken de står i. Hvis du er blevet nysgerrig, så kan du læse mere om T3 her og T6 lige her .

Der er udviklet en app. til plantekasserne, som jeg dog endnu ikke har fået overblik over. Men det kommer…

 

 

Foråret er igang!