Interiør til haven

Kom godt igang med dine krukker

Annoncesamarbejde med Pindstrup. Krukkerne i haven skal have det bedste jord, men hvor er det engang imellem svært at vælge det bedste. For hvad er egentlig det mest optimale at putte i krukkerne?

Jeg har selv haft svært ved at vælge jord, når jeg har stået på på gartnerierne. Hold op, hvor er der mange forskellige jordtyper at vælge imellem!

Priserne er forskellige og indholdet er sort? Sådan kan det føles, selv om det selvfølelig ikke forholder sig sådan. Der er utrolig STOR forskel på kvaliteten og dermed på hvilke succes du får med dine krukker.

I år har jeg valgt at bruge Gartnerens krukkemuld i mine krukker, fordi det er nemt.

Jeg bliver nemlig fri for at gøde gennem hele sommeren, da der ligger små kugler af gødning i jorden. Gødningen frigives langsomt de næste 5-6 måneder, så derfor kan jeg bruge min tid på andre ting. Og der er rigeligt at kaste mig over i haven – skulle jeg hilse at sige.

 

 

Noget som jeg glæder mig til at opleve er at der er tilført ler i mulden. Det lyder mærkeligt, jeg ved det – men det betyder at mulden holder på fugten. Krukken vil ikke udtørre så nemt, det lyder rigtig godt, for jeg håber nemlig på en rigtig god varm sommer!

Der er tilført træfibre i Gartnerens krukkemuld, noget som måske også lyder lidt underligt – men i virkeligheden er det en stor fordel. Træfibrene har gode egenskaber, da de hjælper med at fordele vandet i krukken. På den måde får planten den optimale mængde vand til sine rødder og det giver samtidig ekstra luft til jorden.

Faktisk er træfibrene noget man tager meget seriøst hos de professionelle gartnerier. Det er meget afgørende for succes.

 

 

 

Jeg er snart færdig med at plante mine krukker til og der er mange!

Faktisk alt for mange og der bliver flere hvert år. I år afprøver jeg som noget nyt – spansk Marguerit, forskellige skønne pelargonier og lavendel Thumbelina i mine krukker.

Jeg har et rigtig godt øje til Pelargonien Emma, kender du den? Den er fuldstændig skøn.

 

 

Nå ja, så har jeg små fif til dig der er nybegynder i haven. Da jeg startede min have passion for over 20 år siden, ville jeg selv havde elsket at få lidt gode råd. Det kunne nemlig havde sparet mig for en masse fejltrin!

 

6 små fif – når du skal tilplante dine krukker

 

  • Put Leca kugler i bunden, fyld gerne 1/4 del op af dine krukker inden du fylder jord i.

 

  • Køb GOD jord – så får du bedre vækstbetingelser og dermed succes. Vælg Gartnerens krukkemuld, hvis du ikke husker at gøde gennem sommeren. Det er nemt og bliver helt sikkert godt.

 

  • Plant tæt, så du får hurtigt et godt resultat og du dermed får LYST til at passe krukkerne hele sommeren. Det er lysten der driver det, ik?

 

  • Plant få forskellige planter i samme krukke, hvis du ønsker et roligt udseende. Jeg vælger for det meste selv kun den samme sort i hele krukken.

 

  • Husk først at vande dine krukker når solen er gået væk, ellers går det nemt galt og blomsterne bliver brændt af solen. Jeg går selv gerne rundt med vandkanden efter aftensmaden. Det er faktisk ret afslappende!

 

  • Nyd dine krukker, fokusere på det som du har succes med. Hver år er forskelligt, noget virker perfekt et år og næste år bliver det en fiasko. Det er sådan det fungere og det er præcis lige dét som gør det spændende og udfordrende!

 

 

Gartnerens krukkemuld finder du i øvrigt lige her ved Pindstrup