Terrassen

Kom videre med din terrasse

Åh hvis man bare kunne standse tiden lige nu!  Haven præsterer virkelig sit bedste og især roserne er så smukke. Vores roser The Pilgrim og Queen of Sweden er UTROLIGE smukke lige nu. Vi nyder at smutte i haven, selv en sen aften og det er næsten svært at skulle løsrive sig igen! Vi ved at haven står på sit højeste og tiden skal nydes NU.

Det er bare en magisk tid og vi føler os en smule heldige.

Det er nu at mange af os bruger vores terrasse ekstra meget. Man kan faktisk med fordel begynde at kikke på den nu og måske overveje at lave små ændringer. Fungere den som den skal? Kan man optimere den, så man har lyst til at bruge den oftere? Jeg bliver tit spurgt – hvordan får man en lækker terrasse?

Derfor har jeg nedskrevet et par gode fif, også selv om det ikke er raket-videnskab. Jeg tænker i måske kan bruge nogle af dem.

De kommer i hvert fald lige her :

 

 

4 hurtige fokuspunkter til terrassen

 

 

Sol og vindforhold

Tænk over at skabe læ på terrassen, for så har man lyst til at sidde der endnu længere. Er der meget sol, så overvej at anskaffe et solsejl eller en stor parasol. Er der meget skygge på terrassen, så overvej at anskaffe en varmer. De findes i mange udgaver og prisklasser. Vi er utrolig glade for vores gamle terrassevarmer, som vi har placeret i loftet.

 

Hygge hule effekten

Det er rart at sidde lidt beskyttet på terrassen, derfor tænk om det ville hjælpe at opsætte et læhegn, plante store bambus, mindre træer el. lign. Det er rart at man kan sidde beskyttet og slappe af, det giver hurtig en dejlig beskyttende effekt, både fysisk og psykisk.

 

Kik op!

Har du udnyttet at man kan bruge loft effekten? Altså her tænker jeg på at man kan hænge noget op fx. en lampe – eller placere et vindsejl henover terrassen. Det giver utrolig god effekt. En lyskæde kan også hurtigt skabe samme følelse af rum.

 

Sidder du godt?

Vask havemøblerne ned og lav lige et “sidder man godt i stolen tjek” inden mormor kommer på besøg. Måske du skal lave en opgradering med en hynde eller bare skrue de løse skruer efter. Brug lige 5 minutter. Er du utilfreds med dine havemøbler, så lav en ændring. Placere dem på en ny måde eller lav en opgradering. kik i den lokale genbrug – måske der lige står en bænk som du har drømt om? Eller du kan måske være heldig lige nu at finde nye havemøbler på udsalg?

 

Husk at terrassen er en forlængelse af vores bolig – derfor brug lidt tid på at indrette dig, som du ønsker den skal være.

God weekend!