Dyr i haven, Inspiration

Høns i haven

Jeg har fået høns i haven og det er utroligt spændende proces. Mit valg faldt på 3 sorte dværg orpington høns, som er ved at falde til i min have – på trods af min nysgerrige hund og kat. Mine høns giver haven liv på en anden måde, end jeg havde tidligere. Der har været nogle dejlige forårsdage med sol, hvor det har været underholdende at se hønsene ligge og sole sig!

Jeg har dog ikke set skyggen af æg, selv om jeg i forventning har lettet på låget på Hønseslottet hver dag. Men mon ikke at de begynder at lægge æg i Påsken…

Høns Woppi

Woppi er den ældeste af de tre skønne damer og hun er den høne der passer på de andre. Hun har, lige som de to andre, en smuk fjerdragt som har blå undertoner.

Det er en fantastiske tid vi går i møde i vores haver. Mit orangeri er fyldt godt op med skønne tomatplanter, grøntsager og enkelte sommerblomster. Til natten opvarmer jeg det med min petroliumsovn, hold op hvor er det skønt at komme igang. Mine chili, som elsker varme står i huset endnu og de kommer først ud i orangeriet omkring Maj måned.

Psssst – har du husket at lægge kartoflerne til forspiring i vindueskarmen?