Den spiselige have, Få flere planter i haven, Orangeri

Der arbejdes i orangeriet

Det er en fantastisk tid lige nu, hvor haven er ved at springe ud og frøene i orangeriet er ved at blive til små planter. I dag har jeg talt mine tomat og chili planter og det blev til 90 planter! Det er blevet til 45 af hver, som dog er fordelt ud på 17 forskellige sorter. Det var ikke meningen, da det nok lige er i overkanten…

chiliDerudover er der gang i rødbeder, rødløg og andre skønne grøntsager, som bliver forspiret i orangeriet inden de skal ud i køkkenhaven. De kommer ud i køkkenhaven omkring Maj måned. Sommerblomsterne er også begyndt at spire og de fylder ikke meget op i orangeriet endnu.

Mit orangeri bliver varmet op om natten, så planterne ikke går til. Ellers vil det blive for koldt for planterne.

Kartoflerne er lagt i PotatoPot spande og det er en nem måde at få sine egne kartofler. Jeg prøvede det for første gang sidste år og det var en succes. Jeg har 11 spande og de kan flyttes rundt i haven, hvis man lider af pladsmangel. Man skal huske at vande og gøde dem undervejs, eller bliver udbyttet derefter.

Det er en skøn tid vi går i møde. Det er nu at drivhuse, væksthuse, orangerier og andre dejlige glashuse kan udnyttes optimalt. Om det er til blomster, grøntsager eller mennesker er underordnet. Til jer der har spurgt til vores høns, kan jeg nu GLAD sige at der kommer 2-3 æg hver dag. Et lille mirakel hver dag…