Åben have, Inspiration

Tag med på rundtur i Livsnyderhaven

På en kold søndag får du et lille kik ind i min have. Haven strutter af energi og de fleste planter er ved at komme op af jorden. Der er travlhed i Orangeriet, da det er nu sommerblomsterne skal sås eller ompottes og tomaterne og chilierne er klar til at komme i de blivende potter.

pejs

Forrest i den brune høje krukke står en busktomat. Jeg elsker at have tomater sammen med blomster, og altid at have noget spiseligt ved hånden. Det er nydelse for mig. Jeg har lige nu over 16 tomatplanter fordelt på 14 sorter, som kommer med de smukkeste farver og størrelser. Vi kommer nok til at have for mange tomater på et tidspunkt, til at kunne nå at spise dem og derfor bliver der lavet tomatsovs til fryseren af de overskydende.

hønsmaj2016

Mine høns trives, de giver æg hver dag og bidrager til liv i haven. De elsker at ligge på jorden og tage sol, og de får rester fra køkkenet hver dag. De er i den grad sjove væsner, som kommer spurtende til lågen, især når jeg kommer med korn.

desmåhusemaj2016

Et af åndehullerne i haven er her, for lige her indtages aftensolen med en kop kaffe. Det er så vigtigt at lave sådan åndehuller, så man får sat sig ned og nydt haven. En bænk eller to stole og en krukke kan sagtens udgøre en hyggekrog.

denspiseligehave-maj2016

Den spiselige have, som er blevet etableret i år fungere godt. Spidskål, gule radiser, salat, rødløg, forskellige krydderurter og mange andre lækre ting står bare og venter på at blive spist. Jeg spirer de fleste frø i Orangeriet, så de får en god start inden de sættes i højbedene. Det er en fantastisk tid lige nu, hvor haven giver blomster og mad. Det er absolut det hele værd.

Hvis du har lyst til – i virkeligheden – at besøge min have, så se her

Tak til jer der læser med på bloggen og til jer der ligger en kommentar skal i vide at hver enkelte kommentar bliver læst.

 

God arbejdslyst i haven!