Vand i haven

Skønt med vand i haven

Vand i haven er for mig et fantastisk element. Den rislende lyd, det rige dyreliv og følelsen af frodighed, det er sådan nogle tanker det giver mig når jeg er i en have med vand. Jeg har selv flere vand-elementer i haven, nogle er nemme at købe sig til og andre er en større opgave at anskaffe sig. Men fælles for dem er oplevelse af et ekstra element i haven.

Vand tiltrækker fugle og insekter. Selv om de fleste af os ved det, kom det bag på mig hvormange dyr der søgte over til vores havedam i foråret. Mange smukke fugle kom forbi for at bade, kattene i kvarteret kom forbi for at drikke lidt vand – det var en god oplevelse på en kold dag i April i en ganske almindelig villahave.

vand i haven

Ved havedammen er der rislende vand. Når man sidder ved vandet slapper man 100 procent af. Det er som at sidde i min egen hule. Det har den overraskende effekt på mange gæster som aldrig har været i haven før at de bliver stille. Sanserne åbnes.

Jeg har også et element af vand på min overdækket terrasse. Der har jeg et løvehoved som sidder på væggen på vores terrasse, sådan en kalder man en vandfontæne. Vandet risler svagt og giver en afslappende oplevelse. Den er jeg rigtig glad for. Jeg fik købt den ved en tilfældighed, sådan er det vist med de ekstra gode ting.

Faktisk har jeg også en vandfontæne i et af mine små huse, som er nederst i haven. Det er den ældste vandfontæne som er i brug i haven, den er over 10 år.  Hvert sted i haven har sin egen lyd og charme.

Der skal faktisk ikke meget til for at give haven et område med lidt vand. Jeg havde i mange år et gammelt zinkbadekar stående på terrassen, med lidt vand i. Når jeg skulle have gæster smed jeg et par blomsterhoveder i  – det behøves jo ikke at gøres mere kompliceret.

Psssss husk jeg er også på Instagram.  Over 1700 haveinteresserede følger mig der, ses vi mon der?