Efterår i haven

Efterår kom bare an!

efterår

Hold op hvor er det trist at kalenderen siger efterår, jeg er slet ikke klar til det og jeg bliver det nok heller aldrig. Sommeren gik alt for hurtigt, men det var en stor fornøjelse at have mange gæster i haven. Lige nu står haven godt og der er stadigvæk en del blomster i haven.

Men jeg kan godt mærke at det rykker i mig for at lave haven bedre til næste sæson. Så derfor har jeg besluttet at efteråret kan bare komme an, for jeg skal igang med at flytte rundt på stauderne i haven, indkøbe stauder og tulipanløg.

efterår

Dog er der stadigvæk en del lækre grøntsager der kan høstes, da agurkerne hænger i loftet og tomaterne er varme og modne. Vi er begyndt at sylte chilierne, agurkerne og lave tomatsovs til fryseren. Det er en fantastisk følelse at skabe sin egen mad.

Et lille bitte frø blev sat i jorden i foråret og nu kan jeg spise skønne agurker og andre lækre grøntsager – det er da en smule magisk.

Efterår

Hønsene giver æg hver dag og de er nogle pudsige væsner som man kommer til at holde af. Jeg er blevet rigtig glad for dem og har planer om at få et par stykker mere  her til efteråret – da jeg gerne vil være selvforsynende med æg. For hold op hvor er det fedt at gå ned i sin egen have og hente æg.

Efterår

I haven står mine Floks rigtig godt lige nu. Det er en skøn staude som giver farve til bedene lige nu, jeg har en del forskellige farver og de er alle skønne.

Frøene fra mine mange Lathyrus planter og Stolt kavaler lægger jeg allerede nu til tørring, så jeg kan lave planter af dem til næste sæson. Når de er helt tørre skal de pakkes ned i kuverter, med navn og farve på og derefter smides de i mit store frø skab.

De næste par uger skal jeg for alvor kikke på haven, så den bliver en smule bedre næste år. Efteråret kan bruges konstruktivt. For i haven er der bede der har døde huller, eller der er nogle planter der ikke står optimalt.

Der er altid noget at lave i haven uanset årstid, sådan er det når man er en glad havenørd…

efterår