Efterår i haven, Gode ideer

Tip til at forlænge havesæsonen

Forlænge havesæsonen

Rigtig mange har det svært med den mørke tid som vi er kommet til, inklusiv mig selv. Det er en mørkt og trist tid. Derfor giver jeg her et tip til at forlænge havesæsonen. For der er er lang tid til forår, hvor løgene vælter op af jorden igen og vi kan mærke liv i haven. Min have er vild lige nu, men nogle vil nok kalde det forfald. Det er koldt og efterår. For at bevare følelsen af frodighed og drivhusstemning – har jeg lavet min egen energi hule på mit kontor. Jeg dyrker min vindueskarm. For jeg nægter at gå ned på planter!

forlænge havesæsonen

Det er faktisk nemt at forlænge plantesæsonen og bevare følelsen af frodighed og liv. Man kan nemt gøre det mange steder – i en vindueskarm – på en hylde i badeværelset – på en kommode – eller et andet sted. Jeg har taget mine kaktusser, chiliplanter, pelargonier sammen med diverse sommerplanter, som stod i krukker på terrassen, ind på kontoret. Effekten får man når man samler MANGE planter på et sted.

Energi hulen hjælper mig den næste måned. For når jeg dyrker min vindueskarm, skal der vandes, nippes – lige som jeg plejer at gøre i haven.  Min have er flyttet ind på kontoret. Først om en måned er jeg klar til stearinlys, tæppe i brug! Så hilser jeg julestemningen velkommen.

Mit orangeri er koldt lige nu og jeg har valgt ikke at varme det op hele vinteren. Jeg varmer det kun op hvis jeg skal bruge det – til den årlige familiekomsammen hvor vi bager julesmåkager og hygger. Hvor vi sammen skaber skønne hyggestunder i orangeriet.

forlænge havesæsonen

Efter haven er flyttet ind på kontoret, er stemningen ændret. Det er en fantastisk måde at forlænge havesæsonen, når man dyrker sin vindueskarm og det koster ingen ting. Jeg nyder at sidde og skrive i min hule – jeg er i øvrigt lige begyndt at skrive for Urbangardenersrepublic.com.

Urban Gardeners Republic er et stort online fælleskab, hvor frivillige deler inspiration til andre der ønsker at producerer egen mad uanset om det er på en altan, lille byhave eller andet sted. Bloggerne som skriver artiklerne gør det fordi det er deres passion – det er uden løn. Hvor er det skønt at gøre noget af LYST.

Hvis du er blevet nysgerrig, så kan du læse min første artikel  HER