Gode ideer, Gør det selv projekt, Orangeri

Den hængende have

For et par måneder siden fik jeg en ny ide til mit orangeri – nemlig den hængende have. Den opstod da jeg stod med alt for mange planter til et 29 m2 stort orangeri. Jeg ved godt det lyder vanvittigt, men jeg har alt for mange tomat- og chiliplanter. Derudover har jeg også sommerblomster….

Jeg skal ikke selv bruge alle planterne, da jeg altid laver planter til familie, venner og lidt til mit åben have arrangement. Forresten husk at haven snart åbnes op for alle haveinteresserede , hvis du er nysgerrig så se invitationen HER.

Nå men tilbage til  den hængende have – som jeg har lavet for at benytte mit orangeri i højden. Ideen kan også bruges andre steder f.eks. på en overdækket terrasse. Det er rimelig simpelt at lave sin egen hængende have, men her er en gør-det-selv guide:

 

Gør-det-selv

Jeg har brugt 3 vintage kasser, de er importeret fra B-Green, se iøvrigt hvor du kan købe dem HER. Jeg er ret vild med de kasser, som jeg også har brugt i mit potteværksted. De har en skøn patina og der er huller i, så jeg har beklædt kassen med en sort affaldssæk. Det fungerer rigtig godt.

Jeg har brugt 4 kroge til hver hængende kasse, krogene er købt i IKEA. De 4 kroge er sat på en wire, du kan også bruge en kæde hvis du har sådan en. Wiren er monteret i drivhuset, men de kan monteres mange andre steder f.eks på en veranda. Man skal dog være opmærksom på at kassen bliver tung, pga. vægten fra jorden.

Så skal de bare plantes til! Små busktomatplanter, radiser, salat, krydderurter og andet lækkert kan nemt sættes i kasserne.

Jeg har plantet 3 små tomatplanter af sorten Window Red Box og en række gule radiser i den ene kasse. I den anden kasse har jeg sat forspirede salat og lidt radiser. I den sidste kasse har jeg sat Chili i, de står løst da de skal med andre hjem, når tiden er til det.

 

 

 

 

 

Når mine tomater, som står i kapilærkasser, kommer til at vokse – bliver de nemt 2 meter høje. Så skal kasserne tages ned igen. Den hængende have er overstået. Til den tid er der blevet sommer og kasserne kan sættes direkte på terrassen.

Så har jeg salat, tomater og radiser lige ved hånden.

Det er da nemt!