Få flere planter i haven

Opskriften på et tilvokset bed på 4 mdr.

Indlægget er sponsoreret af firmaet Lundhede. På 4 måneder har jeg etableret et nyt bed, som er blevet rigtig lækkert og tilgroet. Rigtig mange tror bedet er et gammelt bed – da det er tæt og nærmest lidt vildt. Det er stauder fra firmaet Lundhede som har hjulpet mit bed godt på vej.  Det er kun 4 måneder siden der var græs på området i haven. Se tidligere blogindlæg hvor græsset blev fjernet i hele haven HER.

Mange spørger om opskriften på bedet, da det er skønt når bedet ser tilgroet og frodigt ud. Da jeg i foråret stod med et tomt bed måtte jeg være lidt kreativ, da jeg vidste at mange havegæster ville besøge haven og jeg ikke ville have det godt med et halvtomt bed. Jeg elsker det jo det vilde tilgroet look, som ikke kommer af sig selv.

Som virkelig IKKE kommer af sig selv.
Desværre.

Jeg stod med et nyt blank lærred, som et nyt bed jo faktisk er.

Kunsten at få et bed til at være tilvokset kan være svært og tidskrævende. Planter tager tid for at udvikle sig, med mindre man har mange penge og skruer planterne tæt sammen fra bedets begyndelse. Det har jeg ikke, men jeg har fundet min måde hvor jeg opnår den samme tæthed som med et gammelt sammenvokset bed.

 

 

Jeg styrtede ikke ned på planteskolen, som jeg for nogle år tilbage ville have gjort. Jeg forsøger at holde mig væk fra Impuls-køb,  selv om det er en fest, når man står i et plantecenter omgivet af de skønneste planter. Jeg elsker ellers en fest – blandt planter!

Mit impuls-gen blev tæmmet –  jeg tændt computeren og bestilt lækre planter. Tidligere har jeg købt planter på Lundhedes planteskole, de har været rigtig store og sunde – så derfor snuppede jeg lige endnu et par af deres stauder. De vil brede sig og givet bedet et vildt – men let look. Planterne er modtaget med posten midt i maj måned og de blev plantet i bedet derefter. Nu står de så fint og er en del af haven – som om de havde stået der altid.

 

5 favorit stauder i bedet

Mange har bedt om navnene på stauderne til åben have arrangementet, derfor kommer nogle af dem her. Jeg tjener aldrig penge på links – det er blot en service så man nemmere kan finde navnene.  Det kan nemlig være svært at finde det helt korrekte navn.

 

  • Sølvlys – CIMICIFUGA ramosa ‘Brunette’. Det er en fantastisk staude til at give højde i bedet og sølvlys kan du fx. købe HER
  • Ærenpris – Veronicastrum ‘Roseum’. Jeg elsker den lethed stauden giver, den kan du fx. købe HER
  • Alunrod – HEUCHERA hybrid ‘Jade Gloss’®. Den har et smukt mørkt løv og fine blomster – Alunrod kan du fx. købe HER
  • Pileurt – PERSICARIA amplexicaule ‘Alba’. Den er skøn – næste år bliver den fantastisk!  Pileurt kan du købe fx. HER
  • Ballonklokke – PLATYCODON grandiflorus ‘Fuji Pink’, den finder du HER

 

 

 5 skønne sommerblomster i bedet

Det som binder hele bedet sammen i år, er mine sommerblomster. De vokser så fint og fylder hullerne ud. De er dyrket fra frø, i små drivhuse indenfor og sat ud i bedet i maj måned. De har nu bredt sig godt og bliver ugentligt brugt i buketter. De giver bedet et vildt sammenvokset look, lige som jeg vil have det. Det er nemt og billigt at lave sine egne sommerblomster. Nogle af dem jeg har brugt i bedet har jeg listet op her:

 

  • Konge kommen – Ammi Majus
  • sort petunia
  • sort øjeblomst – Penny Black
  • Laksefarvet Vippeblomst – Alonsoa Warscewiczii
  • Morgenfrue – Snow princess

 

Vippeblomsten er rigtig fantastisk og den skal jeg afgjort også have i bedet næste år!