Udstyr

3 havebøger fra reolen

havebøger

Jeg elsker mine havebøger som fylder meget i min bogreol. Faktisk bliver reolen fyldt mere og mere op, med spændende havebøger hvert år. På en regnvejrsdag, som der har været en del af denne sommer, er mine bøger blevet brugt rigtig meget. For jeg leder konstant efter nye ideer – min have er  jo altid i udvikling og jeg elsker netop denne del. Den kreative del. Mange spørger om jeg kan komme med ideer til gode havebøger. Det kan jeg da, så de 3 favorit bøger jeg læser lige nu kommer her:

 

3 bøger jeg er optaget af lige nu

 

Tagtomat – vejen til grønne fællesskaber i byen

En meget skøn havebog er bogen  “Tagtomat – vejen til grønne fællesskaber i byen”. Selv om man ikke bor i byen og er en del af et ejer-lejer eller andelsboligforening, så er det en fantastisk bog at læse. Bogen giver inspiration til at dyrke grøntsager på taget, i krukkerne eller i sin egen have. I et fællesskab eller blot alene. Man får lyst til at komme igang og det er det som jeg elsker ved denne bog.

 

“Enkle ting gør livet rigere: en tomatplante på taget af et skraldeskur i en baggård. Skulle det virkelig betyde noget og gøre en forskel. Faktisk. Det er de helt enkle og helt små ting der får os til at få øje på hvad der er på vej.”

Forord i bogen af Tor Nørretranders

 

Når jeg læser bogen får jeg lyst til at tænke endnu mere ud af boksen og bygge fede fuglehuse, insekthoteller, selvvandings planteflaske, plantekasser og meget mere. En guide til at bygge projekterne er nemlig i bogen, endda trin-for-trin. Hvis du er interesseret i bogen så kan bogen købes på Tagtomats hjemmeside HER. Eller hvis du hellere selv vil printe bogen, kan E-bogen købes billigt HER

.

Sådan skaber du rum i din have

Bogen “Sådan skaber du rum i din have” af Dorthe Kvist, beskriver nogle af de vigtigste principper, når man vil skabe rum i sin have. Det er en spændende proces, som også kan være udfordrende. Denne bog hjælper faktisk med at stille de gode spørgsmål, så man bliver afklaret med hvilken have der passer til ens personlighed.

Bogen er nem at læse og man får hurtig overblik over de forskellige elementer som Dorthe Kvist mener er vigtige, som fx. havens vægge og ydre rammer, havens indre vægge og havens loft. Hvordan man arbejder med sanselige rum i haven, fx. køkkenhave, vand i haven eller et område med dufte. Jeg syntes det er en virkelig god grundbog at have i sin bogreol.

Det er en bog som man kan læse mange gange og hvis du er blevet interesseret, så kan du finde den i den lokale boghandler. Har de den ikke hjemme, kan de bestille den hjem.

 

Kom videre med dit DRIVHUS

Jeg elsker at læse om alt hvad der har med drivhus at gøre, uanset om det er personlige historier eller om bogen handler om gode råd til hvordan man får mere udbytte af sit drivhus. Hvis du overvejer at anskaffe dig et drivhus, eller hvis du lige har fået et drivhus – så er denne bog af Lars Lund, et rigtig godt indspark til at komme igang.

Bogen er fyldt med mange grundlæggende råd, så man hurtigere bliver klogere på sit drivhus. De gode råd omhandler fx. gødning, lys, stormsikring, indretning og beliggenhed og mange andre emner.

Bogen findes i boghandlen eller kan bestilles hjem.

 

Hvilke bog er du mon optaget af lige nu?