Den spiselige have

Den spiselige have

Helt ærligt der er ikke noget bedre end at hente mad ind fra haven og lige nu bugner haven med rødbeder, salat, agurker og andre lækre grøntsager. Det varer ikke længe før mine chili begynder at skifte farve og hold op hvor jeg glæder mig.

Sparer man penge når man dyrker selv? – spørger rigtig mange. Jeg tror man sparer penge nogle gange og andre gange ikke. Noget er nemt at dyrke i haven, så som krydderurter, rødbeder og salater. Men chili og tomater tager tid, de skal gødes og passes løbende i flere måneder. Men har du først prøvet det en gang, så får de fleste lyst til at gøre det igen, år efter år.

Jeg kan faktisk ikke lade være med at dyrke grøntsager i min byhave.

 

 

Det er skønt at komme tættere på sine grøntsager og få respekten for dem som lever af at dyrke grøntsager. For det tager faktisk utrolig lang tid for at skabe en tomat eller en chili.

 

Favoritter i den spiselige have – lige nu

 

Lige nu er en af mine favoritter agurken Crystal Apple, som er gul og rund som en tennisbold. Næste år har jeg allerede besluttet at jeg skal have 3 planter i drivhuset, da den smager skøn.

En anden af mine favoritter er mine rødbeder, som står i mine højbede  – de smager skønt. De er nemme at dyrke i haven og jeg skal afgjort have dem igen næste år i den spiselige have.

Om et par uger er mine tomater rigtig på deres højeste og vi vil spise tomater nærmest til enhvert måltid. Jeg plejer at lave pizzasovs af de tomater jeg har i overskud.  Det er nemt og lækkert. Jeg smider sovsen i fryseren og så på en vinterdag kan vi tænke tilbage på en sommerdag med varme modne tomater.

Min favorit blandt alle mine tomatsorter kender jeg ikke endnu, da ikke alle er blevet modne og klar til at spise. Jeg venter faktisk i spænding, da jeg i år har rigtig mange nye sorter i haven.

Så jeg har desværre ikke kunnet lave den store tomat smagstest – endnu.