Haverejser, Inspiration

Chelsea Flower Show 2018

Jeg har været et smut forbi Chelsea Flowershow i London. Det var intet mindre end en fantastisk oplevelse! De skønne showhaver der var lavet til Flowershowet, gav eftertanke. Nogle af dem var geniale og andre var ikke lige i min smag. Men det var utrolig godt at få testet. Altså testet min smag!

Når noget falder i min smag, kan jeg mærke det. Helt ind under huden. Det er skønt – kender du den følelse? Man er ikke i tvivl, vel?

I får her nogle af mine favoritter fra Chelsea Flower Showet!

 

 

En af de mange showhaver som var fuldstændig fantastisk – var Urban Flow. Haven var designet af Tony Woods, som grundlagde “Garden Club London” i 2012. Jeg fik lov til at møde ham i hans showhave til en snak om storbyhaver, dyrkning af krydderurter og ikke mindst hvordan man dyrker grøntsager på en væg.

Tony formår at forene sit design, med det praktiske udendørsliv og det hele udleves på en lille plads. Han gør faktisk drømme til virkelighed i en lille have. Tænk at kunne stå og lave mad i sit udekøkken imens man kan plukke salat fra væggen. Hvad mere kan man næsten ønske sig?

Showhaven vandt en guld medalje for “Best Space To Grow Garden”.

 

 

 

 

 

En anden skøn showhave var Welcome to Yorkshire, designet af Mark Gregory. Showhaven vandt “People’s choice Best show Garden”. Det forstår man godt, når man stod og lyttede til det rislede vand fra bækken og kikkede på den landlig idyl.

Der var eventyrstemning over stedet!

 

 

 

 

Chelsea Flower show bød på mange showhaver og udstillinger med roser, lupiner, ja faktisk alt hvad man forbinder med et haverum. Det var muligt at blive forelsket i lækre møbler og faktisk også skønne haveredskaber til haven.

Nye sorter af roser og clematis blev vist frem. Hurra for dem – jeg har allerede et håb om at få fingere i nogle af dem!

Det var absolut en oplevelse.