Få flere planter i haven

Min lille hemmelighed…

Annoncesamarbejde med Pindstrup. Mange har spurgt mig i forbindelse med arrangementer i haven, hvordan jeg egentlig får mine roser til at trives. Jeg har ikke ligefrem tænkt det var noget særligt, måske er det?

Men jeg ved det virker for mig.

 

Opstart af roser

Mine roser bliver sat i rosenjord når de bliver plantet i haven. Jeg starter med at grave et 40 x 40 cm stort hul. Den opgravede jord blandes med rosenjorden i forholdet 1:1 og ligges derefter ned i hullet igen. Så er jeg klar til at sætte rosen i jorden.

Det er en rigtig god start for roserne.  Faktisk er der gødning i jorden til de første uger, så man behøver ikke at tænke på rosengødning den første tid. Det er smart!

Nå ja, en klassisk fejl – husk rosen skal graves ned i jorden så man ikke kan se podetstedet, helst 5- 10 cm under jordoverfladen. Jeg må erkende at de første år som haveejer (ja, det er omkring 20 år siden) fik jeg det ikke altid gjort. Det er rigtig vigtig, så hvis man vil have succes med sine nye roser skal der altså graves!

 

Forår og roser

Når foråret kommer lægger jeg ekstra rosenjord omkring mine roser, det plejer de nemlig at elske! Det er en rigtig god måde at lave jordforbedring på.

Rosenjorden er en medium-grov spaghnum blandet med ler, der holder på fugtigheden og næringsstoffer. Roser må jo ikke tørre ud, så derfor er det helt perfekt. Rosenjorden som jeg bruger i haven finder du lige HER.

 

Pindstrup har i øvrigt også en skøn krukkemuld – som er fantastisk i krukkerne på terrassen. Den har jeg tidligere skrevet om lige HER.

 

 

 

Lige nu ligger jeg smukke rosenhoveder i skåle med vand. Det giver god stemning i hele huset og minder mig om at roser i haven er “et must”. Mine to nyeste roser hedder Koko Loco og Zumba og de er HELT fantastiske.

Sommerstemningen er lige ved at ramme haven og jeg trækker stikket ud i nogle uger. Det er sundt og jeg glæder mig. Måske nye ideer opstår imens man ligger i liggestolen?

 

Rigtig god sommer til alle jer der læser med her på bloggen!