Favoritter

Dem jeg elsker lige nu

Haven er fuld af lækre sommerblomster, roser, agurker og ikke mindst tomater. Det er ret nemt at lave buketter til vaserne – præcis sådan elsker jeg det. Det er nu det er en fordel at kikke på de planter man selv har lavet, for hvem kan man ikke undvære til næste år? Hvilke sorter er så skønne – at man bare MÅ frøspire dem næste år? Mine ynglingssorter lige nu (husk det skifter hele tiden) deler jeg med jer lige her. Hvem ved – måske finder i nogle af dem interessante og vil afprøve dem selv næste år? Hvis i selv har afprøvet nogle interessante sorter i år, så må i meget gerne dele dem med mig og de andre. Smid meget gerne jeres favoritter i kommentaren herunder. Det er dejligt at blive inspireret.

Lathyrus er altid et hit. Deres fløjesbløde look er fantastisk og jeg elsker at have dem i min have. Jeg har en del forskellige sorter, men i år har jeg afprøvet en ny sort som hedder ” Charles Angel” og den er virkelig skøn. Den er sart lyselilla.

 

 

Lige nu er der utrolig mange agurker i orangeriet og min favorit sort er Crystal Apple. Den er gul og rund som en golfbold. Det er en sort som jeg selv har fremdyrket i orangeriet og jeg syntes de er så skønne i farven at jeg bare MÅ have dem hvert år. Planten er faktisk let at lave selv fra frø og det gøres i april mdr.

 

 

De spiselige violer er stadigvæk også rigtige fine. De kan godt blive lidt ranglet nu og derfor bliver de nippet langt nede på planten inden jeg tager på ferie – så de kan stå kraftige og sunde i august måned.

Jeg nyder at smide blomsterhovederne på fadet med vandmeloner, det pynter og så kan de jo spises! I salaten kommer de også – og så er de smukke at se på, ik?

 

 

Stolt Kavaler er et stort hit i haven og det har det været altid. Det er faktisk fordi de er SÅ nemme at lave selv fra frø til plante og så bliver de nemt til store sunde planter. Faktisk kan de blive op til 1,5 meter høje, hvis de får sol og bliver passet med vand og gødning. De blomstre flot hele sommeren, hvis man altså husker at nippe de visne blomster af.

På billedet herunder er Stolt Kavaler “Cupcakes”. Den er en af mine favoritter og er rigtig fin i buketter til mine vaser.

 

 

Man får nærmest et tæt forhold til de planter man selv har lavet fra frø…

Det er sgu da lidt sjovt!