Interiør til haven

Frem med de skønne lanterner!

Så skete det – efteråret kom for alvor til Danmark. Det blev koldt, faktisk syntes jeg at det er hundekoldt lige nu!  Derfor må jeg indrømme (for at humøret bliver ved med at være højt) er jeg blevet afhængig af levende lys i lanterner, både inde såvel som ude.

Levende lys i haven og i huset skaber nemlig hygge. Hold op hvor jeg syntes det er nødvendigt for tiden. Derfor hygger jeg maksimalt med stearinlys.

Der findes så mange skønne lanterner til lys og jeg er selv storforbruger af dem både i haven, i orangeriet, ved hoveddøren og ikke mindst på vores terrasse. Faktisk alle steder hvor jeg kan snige dem ind.

Engang imellem falder jeg over dem på loppemarkeder, små spændende butikker eller når jeg surfer på diverse hjemmesider.

Lige nu er min favorit lanterne en glas lanterne, som jeg har på den overdækkede terrasse. Det fine mønster giver det helt rigtige look som jeg elsker, det er i øvrigt den der står yderst til højre på bordet. Den har jeg fundet på Broste Copenhagen.

 

 

Det er utroligt hvad levende lys ved hoveddøren kan gøre når gæster ankommer.

Det er ret simpelt.

Et lys

Jeg bliver selv så glad, når jeg som gæst ser noget så simpelt som et bloklys i en lanterne være tændt ved hoveddøren. Mere skal der faktisk ikke til.

Sådan har jeg det bare.

 

Hvilken lanterne skal man vælge?

 

Der er så mange at vælge imellem, så det kan engang imellem være svært at mærke hvilken man skal købe – altså hvilken man bliver mest glad for. Ingen tvivl om det. Jeg plejer at spørge mig selv om:

 

  • Skal den stå ude i haven eller inde i huset hele tiden?

Hvis den skal stå udenfor hele tiden, så husk den skal være lukket i toppen. Ikke alle lanterner er lukket og det betyder at den bliver fyldt op med vand hvis det regner eller sner!

 

  • Hvilken look skal den have – skal den have mønster eller være enkel?

Hvis du ved hvor den skal stå henne fx. på en fast plads, så tænk om den skal “larme” i sit udtryk. Her mener jeg om den skal markere sig, hvis den fx. har en stærk farve eller er utrolig stor. Måske omgivelserne kræver at lanternen er enkel og fin i sit udtryk?

 

  • Materiale – messing, bambus eller jern?

Tænk over hvilken kvalitet du vælger. Pris og kvalitet hænger ofte sammen. Messing forandrer sig efter nogle år. Hvis du spørger mig, bliver messing kun smukkere for hver dag der går. Lanterner af træ eller bambus forandrer sig og kræver noget af dig når der er fugtigt vejr. Men de kan også tilføre haven utrolig meget charme!

 

Engang imellem vælger man efter hvad der er praktisk, andre gange efter hjertet, ik?

Jeg er meget vild med lanterner i træ og bambus. De er valgte efter hjertet, de minder mig nemlig om mine mange rejser.

 

God søndag!