Vinter i haven

Åhh – du mørke kolde januar

For filan, jeg er ikke glad for januar eller for den sags skyld februar! Det er et par måneder, som man bare håber går væk, ik? Lige nu holder jeg krampagtigt fast i mine havebøger, køber lidt forårsblomster og dyrker mikrogrønt i køkkenet. Det hjælper mig.

Jeg ved ikke hvor mange der har det svært ved de kolde måneder. Om de fleste havemennesker allerede er begyndt at hige efter at bladene springer ud og magien breder sig igen i haven? For sådan har jeg det. Jeg er faktisk begyndt at hige og søge i mit billedearkiv efter grønne billeder! Jeg kan blive helt overrasket, når jeg scroller ned i mit billedearkiv på Instagram. For var haven virkelig så grøn og lækker i juni 2018? Se bare på dette Instagram billede lige her.

En god overlevelses-strategi-gå-væk-onsdag-ide var, da jeg den anden dag købte tre blomster bundter fra den lokale blomsterbutik. 3 bundter for 50 kr! Hold op det bringer lykke på en grå onsdag og faktisk resten af ugen! Engang imellem skal der ikke mere til, ik?

 

 

Lige nu har jeg kastet mig over at dyrke mikrogrønt, for det giver lidt en følelse af at stå i drivhuset og så sommerblomster. Ja, måske ikke helt – men meget tæt på. Mikrogrønt bruger jeg, som drys på mine rugbrødsmadder i det daglige. Det er så fint at dyrke lidt grønt i vindueskarmen lige nu, så det fortsætter jeg med!

Nå ja, så har jeg også kastet mig over Claus Dalbys nyeste bog SLANK, bare for at få gang i nogle skønne salater, i den ellers lidt kedelige hverdag. Man må sige bogen har inspireret mig til at tage fat i nogle spændende salater. Engang imellem har man brug for at et kærligt spark i den rigtige retning.

Og sådan et spark havde jeg brug for – tak Claus Dalby.

 

 

 

Og så har jeg taget den beslutning, at jeg i den kommende tid, vil kaste mig over projekt “islygter til haven”. De er nemlig ret nemme og faktisk ret sjove at lave! De kræver nogle forme, en fryser og vand. Det er ret simpelt. Jeg skrev i øvrigt et blogindlæg om dem sidste år, så hvis du har lyst til at læse eller genlæse blogindlægget, så læs med her islygter til haven.

Behøves jeg at skrive, at jeg glæder mig til marts – hvor de små frø igen skal i jorden?