Orangeri

Drivhuset gøres klar til ny sæson

Annoncesamarbejde med Pindstrup

Hold op, hvor er det en spændende tid lige nu! Orangeriet er ved at blive klargjort, det betyder at det er vasket ned og malet. I de sidste dage har vi være igang med at sætte kapillærkasser frem, (også kaldet selvvandingskasser) og Anders har slæbt økologiske plantesække ned til orangeriet. Det bliver bare så fint!

Jeg ser virkelig frem mod den kommende sæson, da jeg syntes at vinteren har været meget grå. Det er utroligt at mærke hvordan man bliver påvirket af, at mangle sin grønne have og ikke mindst at få jord under neglene.

Jeg har i den senere tid, heldigvis haft gang i små krydderurte minihaver i køkkenet. Måske på den måde har jeg kunnet holde de sidste par måneder ud?

Nå, men nu skal vi endelig igang!

 

 

kapilærkasse

 

 

Vi har altid brugt kapillærkasser i drivhusene, for vi jo har rigelig med planter i haven, som skal vandes om aftenen. Det er virkelig rart, når nogle af planterne passer sig selv. Kasserne skal nemlig bare fyldes op med vand og flydende gødning hver 7.-10. dag. Hurra for noget der er nemt, ik? Så skal tomatplanterne nærmest bare knibes. Det betyder ( altså for dig der ikke lige ved hvad det er), at sideskud som gror ud mellem hovedstammen og den blivende stængel tages af. Prøv at billede-google det, det er vist nemmest. Men det er altså ikke raketvidenskab.

I år har jeg fundet grå/sorte Maxikap kasser og de er ret fine. Jeg har nemlig aldrig været fan af de hvide kapilærkasser, da de ikke passer ind i det naturlige look, som jeg helst vil have i min have.

Kapillærkasserne står bag en sort hjemmelavede ramme, så man næsten ikke opdager dem. Øverst på plantesækkene ligger vi kokosmåtter, så man ikke kan se plastikposen. Det look er jeg meget glad for!

 

 

Lige nu venter vi med at plante noget i plantesækkene, da der er alt for koldt om natten til de små planter. Men først i maj planter vi tomatplanterne ud – faktisk er det en god huskeregel at vente til mors-dag. Agurkerne skal ud omkring fars-dag. Det er så nemt at huske, at selv jeg ikke glemmer det.

Åh ja, jeg har lige opdaget at vinen under taget i orangeriet er sprunget ud! Det bliver et fantastisk syn når taget igen er grønt, – for det har jeg virkelig savnet. I finder i øvrigt links til Pindstrups lækre produkter lige her:  økologiske plantesække, kokosmåtter og kapillærkasser. Nu venter jeg bare på varmen.

Den har jeg i øvrigt hørt kommer i påsken!

 

God påske!