Dyr i haven

Nyt hønseslot

Det er fantastisk at have høns i haven! Vi nyder det lige nu og faktisk får vi fire æg hver dag fra vores fem høns. Det har været en skøn oplevelse, at have dværg høns i villahaven. Faktisk så meget at vi valgte at de små høns skulle have ny bolig sidste efterår. Nærmest et hønseslot.

Det gamle hønsehus, som vi i øvrigt havde købt for 500 kr. på gul&gratis, var blevet for lille. Så vi besluttede i efteråret at give det væk. Faktisk til en af mine følgerne på Instagram og i bytte fik vi så et par flasker rødvin.

Det er dejligt at hjælpe hinanden!

Men jeg har glemt at vise jer det fine resultat. Vi er så glade for hønseslottet og det er hønsene faktisk også. De ligger nemlig flere æg nu, end da de boede i det gamle bur.

Vi har pt. fem høns og det passer godt til os. Faktisk er et råd fra gamle dage, at man skal have en høne pr. familiemedlem. Dvs. er man tre familiemedlemmer, så er det tre høns man skal have. Dog er dværg orpington høns hurtige til at ligge sig skruk, så derfor har vi valgt at have fem høns til vores behov.

 

 

Da vores hønseslot ankom i efteråret på vores adresse, blev det leveret som et samlesæt. Huset vi har valgt er fra firmaet Plus. Det var ikke et svært valg, da jeg syntes det er det smukkeste hønsehus man kan finde i Danmark.

Det tog nogle timer, før min kæreste Anders kunne overskue alle delene. Jeg kunne slet ikke overskue alle delene. Det gjorde det heller ikke nemmere at taget på huset faktisk er 6- kantet!

Nå, men han fik styr på opbygningen og huset blev rejst i haven. Det kræver virkelig en handymand, når man skal samle det.

Jeg havde med sikkerhed aldrig fået samlet det selv.

Men da det først var samlet var vi ikke i tvivl – det var det helt rigtige valg til haven.

Det er smukt.

 

 

 

 

Vi nyder virkelig at have høns. Jeg ved rigtig mange overvejer at anskaffet sig nogle og mit råd til jer er – spring ud i det. Jeg ved godt det kan virke uoverskueligt. Men når først man finder ud af hvad der skal til for at de trives, så er det altså rimelig nemt at holde høns.

Det er en skøn følelse at gå ud og fodre dem med madrester fra sit køkken. Bare husk de ikke må få avocado og kød, men ellers spiser de det meste. De elsker fx. kogte spagetti, vindruer og friske majs. Det giver vi dem som en snack. De får korn, tilskudsfoder og løse skaller til at dække deres grundbehov.

Lykken er for mig søndag morgen.

Når jeg går ud i haven for at hente mine egne æg ved hønseslottet.

Behøves jeg at sige æggene stadigvæk er lune…

 

 

– Hav en skøn uge –