Få flere planter i haven

Sommer i haven

Annoncesamarbejde med FISKARS.

Jeg er helt høj efter at have tilbragt en hel dag i haven. Jeg knus-elsker denne årstid så meget, at huset ikke bliver brugt meget i disse dage. Vi elsker at tilbringe tid i haven og i naturen. Det giver så meget energi.

Lidt havearbejde blev det faktisk til. Igen!

En ny rose er gravet ned i et bed og mine afblomstrende roser er nippet af. Nye buketter er bundet og sat ind i huset – og så har jeg bare nydt lidt tid i haven alene.

Tiden går ligesom i stå, når man er i haven. Det er mærkeligt, at tid kan opleves så forskelligt. Det er totalt afstressende, når man går rundt i haven – det er som haven nærmest sluger en. Altså på den gode rolige måde.

 

 

Jeg har været så heldig at få en rose forærende af min barndomsveninde, fra de små klasser i folkeskolen. Det er utroligt rart at have kontakt med hende og jeg er overlykkelig for at hun kom forbi med en lækker “Helga” rose. Den glæder jeg mig til at nyde og hver gang den blomstrer vil jeg tænke på hende.

I kender det sikkert – de der planter som man får fra familie og venner betyder ekstra meget.

Jeg har en staudespade fra Fiskars, som ikke er så stor, den redder mig hver gang når jeg skal grave i bedene i højsæsonen. Jeg kan nemlig grave rosen ned med denne skovl, da den har et smalt hoved. På den måde kan man grave uden at ødelægge de omkringliggende stauder. Det er ret smart. For jeg er typen der altid finder nye planter og får nye ideer selv – selv om det er sommer.

Det er ikke smart at grave når først sommeren for alvor er igang – jeg ved det – men jeg har valgt at omfavne mine skøre ideer. Sådan er jeg åbenbart!

 

 

Maden smager nærmest bedre når man sidder udenfor og derfor spiser vi mange måltider derude. Vi elsker at bruge orangeriet på de kolde dage eller de skønne sommeraftener bruges på vores terrasse. Anders tænder ret ofte op i vores gasgrill, så vi kan nyde de sidste timer udenfor. Jeg elsker når aftenen falder på og lyset tændes i haven. Det er bare så hyggeligt.

Vi får tit lækre simple grøntsager og en ting jeg bar MÅ anbefale er Portobello svampe – dem er jeg altså utrolig vild med for tiden. De er faktisk nemme at tilberede, de skal bare have en skive gedeost ovenpå sig og lægges på grillen. Det er nemt og lækkert og så kan de toppes med friske krydderurter fra haven – hvis man ønsker det.

 

 

 

 

Når vi sidder i haven er det super nemt bare at smide gryder på bordet. Det er en dejlig afslappede stemning når vi spiser udenfor.

Jeg bryder mig normalt ikke om gryder på bordet, men jeg har fundet de her sorte gryder og pander fra Fiskars som er rigtig smukke. Så nu er det helt fint – de passer faktisk til nogle af mine sorte gamle lerfade!

Åh – sådan en skøn stille aften på terrassen kan man leve længe på.