Udstyr

Ustabile august

Annonce samarbejde med FISKARS.

Den ene sommer er knastør og den næste er vanvittig våd! Vi kan lige så godt se det i øjnene, det danske vejr er ustabilt og udfordrende. De sidste dage har det regnet voldsomt – virkelig voldsomt. Faktisk så meget at jeg helt har glemt at vande krukkerne på vores overdækket terrasse, fordi der i mine tanker har været vand overalt i haven. Men der kommer jo ikke vand der hvor vi har tag – det glemte jeg! For det har været så vildt at opleve en mindre flod strømme igennem vores havegangene.

Tanken om så meget regn i haven er ret angstprovokerende, da vi snart skal have bryllup i vores have – det er jo ikke ligefrem drømmescenariet vel? Men vi krydser stadigvæk fingrer for et tørt og roligt vejr.

Det positive er at vores gamle regntønde er fyldt godt op med regnvand og det er skønt! Det minder mig om at jeg vil ( til efteråret) have flere regnvandsopsamlere i haven, for det er langt bedre for miljøet og så er det jo gratis vand.

Er der i øvrigt nogle af jer der har smarte regnvandsopsamlere i haven, som vi andre kunne blive inspireret af?

 

 

Det er så fedt at have haveslanger i sin haven, der faktisk virker. Dem er der nemlig langt imellem. Guderne må vide hvormange slanger vi har været igennem i vores haveliv, jeg ved selv det er alt for mange! Desuden er det dyrt når man laver fejlkøb.

Det er jo nødvendigt med en god haveslange i haven – vi kan ihvertfald ikke undvære sådan en. Vi har valgt Fiskars vandingshjul i vores have, fordi deres oprulningssystem i den automatiske XL model er hamrende god. Man hiver bare i slangen og så ruller den selv ind. Altså sådan rigtig effektivt for en gang skyld.

Ikke noget med at stå og hive flere gange, for det har vi prøvet før. Det gider vi bestemt ikke igen.

 

 

Vores haveslanger er som regel gemt godt væk i haven, for de er jo ikke så pæne. Men praktiske er de og det er det vigtigste. For selv i de våde perioder skal der jo stadigvæk vandes på den overdækkede terrasse hvor fx. vores vin står i den direkte jord på terrassen.

Det er så vigtigt at vande med omtanke, så det forsøger vi. Det betyder at man kun vander om aftenen og at man ikke skal sjatvande. Det er nemlig ikke særlig effektivt.

Med andre ord når vi vander – så vander vi godt igennem.

Lige nu krydser vi fingrer for at vejret bliver tørt op til brylluppet og endnu vigtigere er det at holde nerverne i ro.

Men det er faktisk slet ikke så nemt, når bryllupsnerverne først er begyndt!