Inspiration

Er du tilfreds med din have?

Nej vel og bliver man nogensinde det? Jeg tror det ikke. Eller jeg håber det ikke, da haven er i konstant udvikling. Der er altid områder i haven som jeg arbejder på, altså områder som er knap så fantastisk som jeg ville ønske det. Hvem husker ikke det år, hvor man havde meget tid til sin have og den derfor stod gudesmuk. Eller den sæson hvor man havde al for travlt og ikke lige fik gjort en masse ved haven. Resultatet var ukrudt i meters højde og man håbede gæsterne ikke ville kikke ud på terrassen for den lignede kaos…

Sådan oplevelse tror jeg de fleste har med deres have på et tidspunkt.

Jeg har også haft skiftende oplevelser med haven. For intet år er det samme i haven. Et år regner det meget og det næste er ekstremt tørt. Men hvem gider at have fokus på de negative oplevelser?

For guderne vil vide at der er meget der mislykkedes i haven eller er mindre heldigt. Haven kan man jo slet ikke styre og det er vel også det som er fantastisk (og ikke mindst skræmmende?)

 

 

Jeg forsøger at samle på stjernestunder – med andre ord er jeg begyndt at fokusere på de gode ting i haven. Jeg kan mærke det hjælper mig, da al det negative bare stresser mig. Jeg tager dette emne op, da jeg møder rigtig mange mennesker som snakker om alt det som ikke fungerer i deres have. Mange virker stresset og opgivende. Min erfaring er at det dræber haveglæden. Man får simpelthen lavet en negativ spiral, hvor man ikke syntes at man lykkedes. Med andre ord at man føler at man har en haven der er en fiasko…

Men det er jo ikke en konkurrence, vel?

Det går i hvert fald ikke at tænke sådan!

 

 

 

Fokus på de ting der lykkedes

Husk der er altid noget der lykkedes i haven!

Denne sommer er vores nye hønseslot blevet en del af den øvrige have. Hønsene giver æg hver dag og de er i trivsel. Ligeledes er vi rigtig glade for vores forhave, da vi nu begynder at kunne se at den tager form for hvert år. Vi har lagt fire års arbejde i den og nu begynder den for alvor at ligne noget. Forhaven er med andre ord ved at få sådan et look som vi godt kan lide. Det er så skønt!

Vi er forresten lige for tiden ved at pakke puder og sommer relaterede ting væk. Orangeriet får i disse dage klippet de sidste søde vindruer ned og derefter skal det vaskes ned. Jeg må indrømme det er en smule vemodigt, at pakke puder mm. væk – da sommeren 2019 har været skøn. Måske fordi vi blev viet i vores orangeri?? Det var i hvert fald en magisk oplevelse for os at blive viet midt i orangeriet, omgivet af vores familie og venner.

I den kommende tid skal der sættes lanterner frem i haven og i orangeriet skal der hygges op. Lidt efterårstemning skal der dyrkes og snart skal der julehygges udenfor. Med lys, lanterner og gran. En enkelt krans ved døren skal der også op.

 

 

Jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan holder i fokus på det som lykkedes i jeres have? Hvordan bevarer i haveglæden, så de mindre heldige ting i haven ikke dræner jer? Jeg bliver rigtig glad hvis i gider at bruge tid på at ligge en kommentar. Det er ret fint hvis vi alle kunne hjælpe hinanden med at holde dampen oppe, ik?

Intet er for stort eller for småt.

Klem – Maria