Vinter i haven

4 måder at komme igennem januar

Januar er lidt tung. Sorry – men nogle måneder kan være svære at komme igennem, især for os der elsker at være udenfor. Idag skinner solen her i Nordjylland og det er skønt. Men det hele kan være lidt for gråt i gråt. Jeg må indrømme man hurtig kan føle sig lidt tung og derfor har jeg forsøgt at gøre det til en vane at arbejde målrettet for at holde gejsten oppe.

Her i huset har jeg lige sået mikrogrønt i køkkenet. Jeg forsøger at indrette mig med de fineste små plakater med aftryk af blomster som skal op og hænge forskellige steder i huset. De minder mig om at det bliver sommer og terrassen igen vil være omdrejningspunktet for de fleste måltider. Åh jeg glæder mig allerede!

 

 

Nogle gange er det de små ting der gør en forskel i hverdagen.

Derfor har jeg lavet en lille liste over de små områder som jeg har kastet min kærlighed på. Det er med andre ord de ting som hjælper mig igennem januar måned.

 

  • Bøger – jeg har kastet mig over nogle af de spændende bøger der er udkommet. Mit blik er faldet på bøgerne; Haven i Troense af Helle Troense/Karen Syberg/Stuart McIntyre – Sommerblomster af Lotte Bjarke – Falmet Skønhed af Dorthe Kvist. Jeg skal også igang med at afprøve opskrifter fra Claus Dalbys nye bog Hold vægten. Jeg nyder virkeligt at sidde med en bog på de kølige aftener og drømme om den kommende havesæson.

 

  • Mikro grønt! Det er super nemt at lave sit eget mikrogrønt. Når man savner at se noget gro, kan det faktisk ligesom give en ro. Det er nemt at gå igang med i køkkenet, da der ikke bruges jord. Følelsen af at så nogle frø – gør mig så glad ( kender i ikke den følelse? ) Der findes rigtig mange producenter der laver mikrogrønt, men jeg bruger pt. mikrogrønt fra firmaet Tiny Gardens. Efter 7-9 dage, alt efter hvilke frø man sår, har man mikrogrønt til sin madpakke eller som top på sine salater.

 

  • Køb frø og dahlier. Jeg har allerede købt nogle af de frø, der skal sås i orangeriet. I år vil jeg så en del spiselige blomster, for det er så fint at komme dem i salaten eller drysse dem på tallerkenerne inden gæsterne kommer. Jeg har købt smukke hornvioler og kornblomster som skal bruges til at pynte mine salater. Jeg har også købt forskellige dahliaer, for at få nye sorter til haven. Knoldene skal slet ikke i jorden endnu, først når frosten er ovre, skal de forspires i orangeriet. Jeg har forresten købt Cafe au Lait Royal – Lindas baby – Cafe au Lait – Evanah blot for at nævne nogle af dem.

 

  • Ryd op og Indret dig. Hvorfor vente på at havesæsonen går igang  – det føles jo næsten som flere lysår væk. Der findes så mange lækre plakater, puder og vaser med plantetryk på, så hvorfor ikke indrette hjemmet med dem. Fyld vaserne op med tørrede blomster, pampasgræs eller hvad du kan lide. Så virker havesæsonen faktisk ikke så langt væk.

 

Mange tanker til jer – januar er snart overstået og så ser vi frem mod et dejligt forår!

 

 

Klem Maria