Forår i haven

Plantehelte søges!

I den her tid hvor coronavirus spreder sig, har vi ekstra meget brug for at få glæde ind i vores liv. Der er mange der opholder sig det meste af tiden i hjemmet lige nu – så hvorfor ikke sprede glæde der? Derfor vil jeg gerne opfordre alle til at fortsætte med at købe blomster og planter, – med andre ord vil du være en plantehelt?

Gartnerierne har gennem de sidste par måneder drevet planterne frem, de har lagt en masse energi i planterne. Det giver os som forbrugere et stort udvalg at vælge imellem. Det er vi mange der sætter pris på! Men lige nu har gartnerierne og planteskolerne det svært. For mange tænker kun på at få fat på toiletpapir, håndsprit og konservesdåser.

 

 

Hjælp med at redde planter

Planterne kan ikke bare sættes på et lager, som en ting kan. Planterne er jo levende og kan ikke gemmes til efter coronakrisen er overstået, så derfor er der fare for at de går til spilde. Gartnerier frygter faktisk lige nu konkurs.

Jeg vil gerne slå et slag for planterne og blomsterne.

Så derfor er min bøn – bliv ved med at købe blomster og planter

Når det er sagt, så skal vi fortsat huske at holde afstand mellem os mennesker. Vi skal opholde os i vores hjem og kun gå ud hvis det er strengt nødvendigt.

Netop derfor er det så fint at der findes mange små virksomheder, der leverer planter til din dør, eller de tilbyder at leverer planterne udenfor på parkeringspladsen ved din bil. For så behøver du ikke at gå ud af din bil og ind på en planteskole – og det minimere jo smitten.

 

 

Vi må ud på det store internet

Jeg har lige set at Plantorama tilbyder “klik & hent” – det betyder at man kan købe planter uden at skulle gå igennem deres center.  Det betyder at man bestiller sine vare foran computeren, derefter får man en SMS/mail når planterne er pakket. Derefter kører man selv hen til Plantorama og de bestilte vare bliver leveret ude ved bilen.

Man kunne jo også bestille forårsløg, tulipaner, en lille plante med  – når man bestiller sine mad-indkøb via en webshop? Jeg har selv lige købt ind til en hel uge på Bilkas hjemmeside. Jeg skal afhente madvare på onsdag og de levere i bagagerummet. Det er jeg spændt på og det virker ret genialt når man skal hente madvare.

Mange har forresten skrevet til mig på Instagram og foreslået steder, hvor man kan handle planter eller blomster på nettet. De har foreslået Gug planteskole, Plantetorvet, Jespers planteskole, Hobbyhaven, Spirekassen, Vilde Violer osv. Jeg har dog ikke selv været inde og tjekke hvad de tilbyder, men jeg vil opfordre jer til at prøve at kikke på deres hjemmesider.  Det kunne måske være en mulighed hvis i skal anlægge et nyt bed i haven, plante krukkerne til eller noget helt tredje. Vær en plantehelt!

Der har været meget snak om hamstring af toiletpapir, men måske vi skulle ændre tankemønster og også købe noget som vi plejer at værdsætte. Derfor er min opfordring – vær en plantehelt og vær med til at redde et par planter via det store internet.

 

I øvrigt pas på jer selv!

– Klem Maria