Efterår i haven

Sådan tørrer du hortensia

Det er en skøn tid lige nu og jeg syntes at efterårets forfald er virkelig smukt. Jeg holder nemlig meget af de gyldne farver, der er i haven lige nu. Normalvis begynder der at være mindre at lave i haven, men hos os sker det modsatte. Vi er igang med en større ændring af havens rum-design, så vores have minder mere eller mindre om en mudder mark lige nu og det er altså ikke et kønt syn.

Det gælder om at have is i maven, når man begynder at lave store ændringer i sin have. Massere af is!

Vores gamle pergola og hønsehus er lige blevet fjernet og en ny pergola er Anders ved at bygge. Det bliver så fint og jeg glæder mig til at vise jer det hele, når vi bliver færdige.

 

Sådan tørrer du hortensia

 

Der er stadigvæk lidt man kan gøre ude i sin have.

Det er fx. et perfekt tidspunkt at tørre sine hortensiaer. Jeg ved rigtig mange har problemer med at tørre dem, da man ofte kommer til at tage dem ind i august måned. Men det er altså NU man kan klippe og tørre dem – så man får et godt resultat.

Fremgangsmåden er ret simpel:

  • Klip blomsterne og tag alle bladene væk fra stænglen
  • Sæt blomsterne i en vase med vand
  • Lad dem stå i vasen og tørre langsomt ind de næste par uger
  • Når blomsterne er tørrede ind, så hæld vandet væk

 

Nu har du tørrede hortensiaer, som du kan binde kranse med eller også kan du bare nyde dem i en vase.

Jeg har selv tørrede en masse forskellige hortensiaer og det er altid spændende at se hvilken farver de får når de tørre ind. Det er et skønt minde at nyde på en vinterdag, så derfor tør rigeligt!