Prøv noget nyt med dine chili
Man kan nemt komme til at stå med mange chilifrugter på en gang, når man dyrker sine egne chili planter. Desværre er det som regel begrænset hvor mange man kan spise på en uge. I år har vi været tvunget til at være ekstra opfindsomme, da vi fik sået en masse chili i foråret og de alle blev til store sunde planter.
Der er en masse muligheder når man står med for mange chili. De meste almindelig brugte er at tørre dem, lave chilisalt, spise dem rå eller sylte dem.
I år har vi afprøvet en ny opskrift med fyldte chili og den blev hurtig husets favoritopskrift. Den skal i ikke snydes for, så derfor får i opskriften her.
Ingredienser:
Jalapenos gerne grønne, eller anden stor chili
Cremet ost, blanding af 1/2 Philadelphia med urter 1/2 feta
Små cocktailpølser
Bacon
Sådan gør du:
Vask chilierne og del dem på langs.
Fjern kerner og frøstolen
Put smøreosten i, fyldt kun halvt op.
Pres en lille pølse ned i hver halvdel.
Vikel bacon omkring, fæstne gerne med en smagsneutral tandstik.
Smid dem på grillen til baconen er sprødt!
Vi har også i år lavet chilisovs, som er en fantastisk ting at have til at stå på middagsbordet. Den pifter aftensmaden op, men er også stærk. Så 5 dråber af denne chilisovs er rigelig til at få god smag i aftensmaden. Opskriften skal i også have, da den er skøn!
Ingredienser:
40 stk chili efter hvad man kan lide af styrke
3 store løg
3 fed hvidløg
500 gram friske tomater
1 rød peber
2 tsk salt
4 tsk sukker
1 æble hakket
1 dl vand
1 1/2 dl æblecider eddike
1 spsk sennepspulver
Sådan gør du:
Alle ingredienser blendes
Tilsæt Atamon
Hæld på flasker, som er skoldet med vand.
Vi opbevarer flaskerne i køleskabet.
Chili planterne gør efteråret mere farverigt, både i drivhuset og i køkkenet. Tomatsæsonen er næsten slut, drivhuset ser tomt ud og derfor er det ekstra skønt at dyrke chili da havesæsonen forlænges på den måde.
Når man dyrker sin egen mad giver det en følelse af power, som jeg ville ønske flere fik lov til at opleve. Det giver energi, som de fleste af os mangler på denne årstid.
Hej Maria. Det var et spændende indlæg. jeg har linket til det på min blog, håber det er OK:)
Hej Birgitte
Du er ALTID velkommen til at linke til min blog.
Fedt at du kunne bruge mit blog indlæg.
Hilsen Maria
Det var trevliga recept, men om man som jag fick MASSOR av chili så har jag väl gjort det mesta – utom det där första. Så det ska testas! det jag gjorde var torkad chili, torkad och fryst chili, färsk fryst chili, två sorters chilipastor, 2 sorts chilisåser, 2 sorts chutney med chili och så vindruvsgelé med chili. Ovanpå det så skickade jag också 3 gånger massor av olika sorter till killen som sköter “Chili Salt from Hell” på Facebook. Skulle få salt och en rub, men har inte sett till något ännu…..
MVH
Susie
Hej Susie
Hold da op en masse opskrifter du har prøvet i dit køkken. Chili salt from Hell lyder voldsom stærk!
Dejligt du kunne bruge en ny opskrift, jeg håber du vil nyde den ligesom jeg har gjort.
Hilsen Maria
Tak for inspirationen.
Jeg er stoppet med at have mange chiliplanter, som jeg syntes er vidunderlig flotte. Jeg stoppede fordi , at jeg ikke vidste hvad jeg skulle stille op med alle de mange smukke chillier, og det er bare så synd at lade dem gå til.
I år havde jeg kun en plante og den gav så meget, at jeg har givet to poser væk til kollegaer.
Næste år må jeg hellere få mange flere igen.
Mange hilsner fra Heike
P.S: første opskrift hedde Buffalo Turds 🙂
Hej Heike Ebner-Therkelsen
Godt du kunne blive inspireret!
Der er SÅ mange muligheder med chili, man det kan være svært at finde inspiration når man står med mange chili i sit køkken. Derfor tænkte jeg at det var godt at dele mine favoritter på bloggen. Du har ret i at de fyldte chili hedder på engelsk Buffalo Turds og findes vist i et par forskellige variationer.
Fedt at du vil have flere chili næste år!
Hilsen Maria
Lyder temmelig lækkert 🙂
Smager fantastisk!
I store the excess chilies in the freezer. Your blog reminded me that I will need to grow some more next year.
Hi Steve
I forgot the Freezer! Thanks – I Will try that. Next year I will grow less. But chili is great