Gør det selv projekt

Gaveguide til en blomster søster eller en havenørd…

gaveguide

Jeg elsker at modtage julegaver som er personlige, hvor en lidt krøllet ide er blevet til en gave. Jeg elsker når det er en “tænk ud af boksen” gave! Det behøves ikke at koste noget – det er jo tanken der tæller, ik?

Til din haveven, søster eller som en sød gave i den “store pakkeleg”. Du bestemmer selv. Jeg har forsøgt at give 5 bud på billige nærmest gratis julegaver.

Ja, det er ikke videnskab – men det er godt at blive mindet på at gaver ikke behøves at koste penge. Måske du bliver inspireret til at finde på ligende gaver hjemme hos dig selv? Her kommer min lille gaveguide, til små gaver der er nemme at lave og ikke mindst dejlige selv at modtage!

 

Gaveguide – 5 kreative gaver

  • Frøposer. Lav små frøposer af dine overskudsfrø og giv dem væk i gave. De fleste af os har samlet frø gennem sæsonen og har derfor nærmest frø til en mindre landsby! Derfor er det skønt at give lidt af sine frø væk. Det er en julegave som giver glæde hele sommeren. Sidste år gav jeg faktisk et par have veninder et julekort med nogle Lathyrus frø i. Det var de meget taknemlige for – faktisk gennem hele sommeren. Når Lathyrus stod og duftede fantastisk i deres haver, fik jeg små beskeder fra dem. Det var SÅ hyggeligt.

 

  • Gavekort til havehjælp. Lav et gavekort på 3 timers havehjælp. Der er ikke noget skønnere at kunne hjælpe hinanden i haven. Jeg ville selv elske at få et gavekort på havehjælp, især når vinteren står for døren og krukkerne skal samles ind.

 

  • Planteskilte – lavet af sten. En skøn ide hvis man har mulighed for at finde nogle sten. Du skal være opmærksom på hvilke størrelse man vælger, da der er forskel om det er til et lille højbed eller til en mindre krukke man tænker stenen skal bruges i. Kan man finde en sten med hul i – er det også HELT PERFEKT. Den kan nemlig bruges til at hænge op i træerne, for hvem glemmer ikke hvad det skønne sjældne æbletræ hedder. Det gør jeg desværre tit… Når stenen er vasket og gjort ren, så skriver man med en vandfast tusch. Jeg bruger tuschen POSCA, som kan købes i boghandleren. Hvis man ikke ved hvad der skal stå på stenen, kan man jo bare vedlægge tuschen så modtageren selv kan skrive på stenen.

 

 

  • Planteskilte – sorte og lækre. Lav de skønneste planteskilte af sorte persienner! Når foråret kommer mangler jeg altid planteskilte. En god ide kan være at genbruge en gammel persienne til formålet. Det er utrolig nemt, du kan evt. se hvordan jeg i foråret fik lavet en masse skilte HER til nærmest ingen penge. Et bundt hjemmelavede planteskilte kan være en skøn julegave til en have veninde  – hvem vil ikke blive glad for det?

 

  • Gavekort til en have-inspirationstur. Lav et gavekort på en tur, hvor din haveven blive hentet af dig i din bil og bliver kørt til et åben have arrangement. Der er så mange der åbner deres haver op i Danmark og til sommer er der også mange spændende plantemarkeder. Jeg vil absolut elske sådan et gavekort!

 

Gaver behøves ikke at koste en formue, vel?