Den spiselige have

Nu med Østershatte i min vindueskarm

Behøves jeg at fortælle at det virkede – mit lille opstartede Østershatte projekt? Jeg har lige nu hjemmedyrkede Østershatte i min vindueskarm. Lige nu vokser de så hurtigt, at jeg kan se det dag for dag. Det bedste ved det hele er at de er nemme at dyrke. Virkelig nemme – alle kan være med og her mener jeg virkelig ALLE.

Det er en hamrende kold tid lige nu og jeg syntes det er SÅ livsgivende at dyrke noget i mine vindueskarme. Men hånden på hjertet – det skal være nemt og give mening.

 

Dyrkning af Østershatte

Først anskaffer man sig en Svampebox fra TagTomat eller fra ligende firma. Jeg har set der er flere der begynder at producere sådan nogle dyrkningskit.

Derefter skærer man hul på boxen  – der er anvisninger på siden hvordan det skal gøres. Derefter drypper man lidt vand i hullet, man kan også bruge en kanyle til dette.

Bagefter sættes svampeboxen ud i køkkenet. Efter en lille uge begyndte der at gro Østershatte ud.

Ja – faktisk begyndte det derefter at vælte ud.

Svampeboxen har jeg forresten købt på TagTomats hjemmeside lige HER.

 

 

Nu skal opskriftbøgerne kikkes igennem, eller er der mon nogle af jer der kender en lækker opskrift med Østershatte?

Jeg har lige nu skåret endnu et hul på den anden side af boxen, så der kommer endnu en høst om 14 dages tid. Det er et rigtig fint lille hygge projekt – på en råkold dag i marts mdr. For lige nu er det så koldt og haven er dækket af sne. Der er ikke mange gøremål i haven lige nu. De første frø er dog forspiret i små drivhuse og vindueskarmen er så småt begyndt at være fyldt.

Foråret er lige om hjørnet – selv om det kan være svært at se.