Indretning

Tips til at komme igennem januar måned

Januar er ikke ligefrem min favoritmåned, mon ikke de fleste af jer har det lige sådan? Jeg syntes at måneden kan være lidt kold, grå og ikke mindst savner jeg at have blomster i min have. Derfor vender jeg hvert år tilbage til mine januar ritualer, som jeg for mange år siden lavede – de giver mig nemlig et smil på læben!

Det er ikke raketvidenskab, men det hjælper mig og derfor vil jeg godt dele det med jer.

Vi skal jo hjælpe hinanden med de små ting, som kan gøre det lidt sjovere at være vild med have og uderum i en kold måned.

 

 

Fem gode fokus punkter til at komme igennem måneden

 

  • Brug haven, terrassen eller din altan. Ja, der er koldt udenfor, men derfor kan man jo godt smutte i en termodragt og nyde en kop varm kaffe udenfor. Jeg elsker selv at hoppe i min dragt, tage et termokrus i hånden og kikke på mine bede. Det er også her at jeg ser min have på en ny måde og det betyder som regel at jeg tit får ny ideer til kommende projekter.

 

  • Søg inspiration på nettet – på diverse blogs og på Instagram. Der er så meget gratis viden der deles og fx. på Instagram er mange gode til at dele deres ideer. Hvis i kan lide at læse interviews, så har jeg for nogle år siden lavet nogle interviews med blandt andet Mads fra firmaet Tag Tomat og Claus Dalby

 

  • Køb friske blomster og planter til hjemmet. Der er ikke noget bedre end duften af friske blomster og i guder hvor savner jeg at plukke mine egne blomster i vores have.  Så forkæl dig selv med en lille buket, husk selv den mindste buket gør godt!

 

  • Køb frø. Jeg elsker processen med at forspire små frø i marts måned og allerede nu kan man med fordel købe dem. Jeg bruger selv tid på at sortere alle mine egne gamle frø, som jeg har indsamlet i vores have sidste år. Det er også nu jeg dyrker mikrogrønt i vores køkken, det er en hyggelig proces at lave og så smager det fantastisk ovenpå smørrebrød og i salater.

 

  • Omgiv dig med naturlige ting i dit hjem, sørg for at få naturen bragt ind i din indretning. Vi bruger så mange timer indenfor i vores hjem lige nu, at det er meget vigtig at få indrettet vores hjem – så det giver god energi. Køb uldtæpper, hørpuder, marmorting, bambusmøbler osv. Der gør en stor forskel, det har vi selv mærket i vores hjem!

 

Jeg poster på Instagram en del reels for tiden, især gamle film fra sommeren 2021. Vi trænger jo til at se en blå himmel og en grøn have igen og mit ønske er i finder lidt inspiration der, måske til et kommende projekt i jeres egen have?

 

God weekend!