Den spiselige have

Den spiselige have

kapilærmåtter

Hold op hvor er der gang i haven lige nu, den er så grøn og frodig! Lige nu kan jeg blive så optaget af mine tomatplanter – at jeg faktisk glemmer mine højbede. Det er jo ikke meningen. Så idag har jeg sået persille, radiser, gulerødder og salat.

Mine højbede på hjul som står på terrassen er rigtig i trivsel, for der har jeg plantet rødbeder. Jeg elsker rødbeder og de bliver nemt til en succes – så derfor har jeg altid rødbeder i min have.

 

 

 

 

Tomaterne i orangerier er kommet i jorden og de trives. Jeg har de fleste tomater i kapilærkasser, da det er nemt. For man behøver ikke at vande så ofte. Jeg har i år kapilærmåtter lavet af kokos, til at ligge ovenpå plantesækkene, da de holder på fugten og de er faktisk også smukke at se på.

Det er en ny opfindelse og jeg glæder mig til at se hvordan planterne reagerer. De fine kapilærmåtter kan købes over hele landet, se hele forhandlerlisten HER

Mine kartofler trives, de står i PotatoPot spande. Det er et system jeg har brugt i nogle år, det virker og passer til  mit temperament. Spandene kan nemt løftes rundt på og placeres i et bed. Eller hvor man syntes der mangler noget grønt i haven.

 

 

Men det er ikke for sent at købe tomatplanter, du kan sagtens nå det. Hvis du ikke er kommet igang med køkkenhaven kan du nemt købe forspirede tomat, porre og andre lækre grøntsager i små bakker i gartnerierne.

Jeg syntes det er utrolig nemt at få gang i køkkenhaven, når man køber de forspirede planter.

Radiser er hurtigvoksende, så dem kan man hurtig så og få høstet igen. Det er da skønt!

 

 

Forresten kan du nå at vinde en lækker vandslange Waterwheel fra Fiskars – se hvordan du nemt kan få fingrene i den HER. Jeg syntes iøvrigt at det er fantastisk at få alle jeres tilbagemeldinger på hvad i bedst kan lide at læse på bloggen. Tak!

 

Hav en fantasisk dag!