Den spiselige have

Den spiselige have lige nu

Jeg elsker simpelthen når der er spiselige planter i min have. Når jeg hver aften liiiiiige skal rundt i haven for at samle ind til en salat til aftensmaden. På den måde kommer jeg naturligt rundt i haven, for mine højbede er faktisk placeret flere forskellige steder. Det er skønt!

Det giver en fantastisk glæde, når man suser ned i haven og kommer ind i køkkenet med favnen fyldt af grønt.

 

 

Jeg har spiselige planter mange steder, f.eks i mine højbede – i mine krukker – i Potato Pot spande og i den hængende have i orangeriet. I orangeriet har jeg mange forskellige sorter af chili, agurker og tomater. Jeg er allerede begyndt at høste agurker og de smager skønt. Lige nu er de spiselige violer et hit i salaterne, de pifter en kedelig salat op og jeg bruger også dem som pynt til mit smør når der er gæster.

Min spiselige have er godt på vej – billederne taler vist for sig selv. Det er utrolig lækkert hver dag at spise salat og diverse krydderurter fra haven. Faktisk er det nu at jeg hvert år glemmer at jeg skal så nye frø! Når jeg spiser af min køkkenhave, så bliver den jo tom på et tidspunkt. Derfor er det godt at smide lidt frø i jorden igennem hele sommeren, så man hele tiden har gulerødder, radiser og salat i sin have.

 

 

 

 

Det er nemt – alle kan være med

Det er faktisk ret nemt at få spiselige planter i haven. Jeg er haveamatør og har selv aldrig være på et kursus i at dyrke haven.

Jeg har set at man stadigvæk kan købe tomat og chili planter – så du kan stadigvæk nå at være med til at dyrke dem i din egen have. Der findes busk eller almindelig tomater der vokser op i højde. Nogle sorter skal stå i drivhus og andre kan stå på friland i haven. Jeg har dyrket mine egne tomater i en del år og jeg syntes at det er nemt.

Et lille fif som giver flere tomater på planterne – jeg ryster mine tomatplanter blid når de blomstrer. Det giver en bestøvning – som i sidste ende giver lækre tomater.

Hvis du ikke er kommet igang endnu med krydderurter i haven, så er det ikke forsent. Du kan sagtens begynde i det små. Næste gang du har købt persille, dild eller anden krydderurte i supermarkedet, så smid den afklippede plante i en krukke med god jord. Du vil hurtig se krydderurterne trives på terrassen – mums!

Forresten du kan stadigvæk nå at være med i min lille konkurrence, hvor du kan vinde en fed vandslange til din have fra Fiskars. Konkurrencen finder du HER.

Har du deltaget – så held og lykke!