Så chili nu
Dette indlæg er sponsoreret af Hokus Krokus
Jeg lavede mine egne chili og tomat planter sidste år, fra frø til plante og det blev en succes. Ud over at spare penge, gav det en skøn fornemmelse. Det er så nemt at jeg håber at flere får lyst til at dyrke sine egne chili. Idag kan jeg stadigvæk nyde dem, vi syltede nogle sidste år og de smager stadigvæk FANTASTISK.
I år har jeg i samarbejde med firmaet Hokus Krokus afprøvet Garland mini drivhus. Hokus Krokus har mange lækre haveting, er du nysgerrig se HER. De har ingen indflydelse på hvad jeg mener om minidrivhuset, så du kan være ganske rolig. Men jeg elsker godt værktøj til haven og syntes det er skønt at få lov til at teste det.
Kvaliteten på Garland mini drivhuset er meget kraftig og man får en følelse af at den kan holde til mange havesæsoner. Der følger 7 små drivhuse med, så jeg fik sået 7 forskellige slags chili: Chili Orange Scotch Bonnet, Orange Fresno, Black Pearl, Equador Purple, Anheim, Apache og Jalapenos.
Hver mini drivhus fik fyldt så og prikle jord i sig, frøene kom i, de fik lidt jord over sig og tilsidst fik de et navneskilt. Bagefter fik de nogle sprøjt med vandforstøveren og underbakken blev sat til strøm. Ja du læste rigtigt, der er varme i underbakken. Så let er det!
Jeg satte alle drivhusene i underbakken og placerede dem i min vindueskarm mod nord. Jeg må indrømme den er faktisk pæn, så den bliver stående der. På den måde får jeg dobbelt glæde af de små spirer der titter op af jorden, og i de triste måneder som februar og marts kan være – er det perfekt at nyde det grønne.
8 dage tog det mig at få liv i frøene og nu vælter det op.
Når du skal igang…
Jeg har prøvet mig meget frem, og hvis jeg vil have den største succesrate har jeg fundet ud af at jeg IKKE skal bruge toiletruller, papirpotter eller ligende. Det er ellers hyggeligt at bruge lige hvad man har ved hånden, men disse potter suger hurtigt vandet, da de jo er lavet af pap/papir.
Brug ikke det jord du har i haven eller i fra en tilfældig plantesæk. Det giver det bedste resultat hvis du køber “Så og prikle jord”. Når du sår skal frøet ikke have en centimeter jord over sig, giv den kun en lille tynd “dyne” over.
Chili skal have undervarme, for at få det bedste resultat.
Når de små chili er klar til at blive ompottet til lidt større potter, så skal tomaterne sættes til spiring. Efter tomaterne kommer sommerblomster, og så er det snart sommer!
Hvis du er interesseret at læse mere om det skønne mini drivhus så se det HER
Det lyder fristende med sådan et minidrivhus. Jeg spekulerer blot på, om de små planter ikke også kræver ekstra lys. Bruger du det?
Hej Annette
I den første tid er undervarme vigtig, specielt til Chili. Når frøene spirer godt, slukker jeg for varmen. Så flytter mine planter til et vindue med sol. Jeg har aldrig brugt ekstra lys og har altid fået det til at fungere. Hvis tomat eller chili planterne er blevet lidt ranglet, så planter jeg dem lidt dybere når de omplantes. Det fungere for mig. Den eneste mindre gode ting ved dette drivhus er, at jeg gerne vil have flere af dem…
Hilsen Maria
Tak for svaret. Det må jeg prøve
Ja, dette er et system jeg har, og er svært fornøyd med!
Chili satser jeg ikke på å så i år, for jeg har to store planter som overvintrer inne, og stadig gir frukter 🙂 Går de dukken, får jeg investere i noen ferdige planter til sommeren…
Dejligt at du er glad for dine små drivhuse, det er fedt med lækkert have udstyr. Der er så meget man kan gå igang med at så, så mon ikke du får taget den i brug til andet end chili. Spændende at du har kunnet overvintre dine gamle planter, held og lykke med dem.
Hilsen Maria
De ser fine ud – og til at være i god kvalitet. Cirka hvor store er hvert mini-drivhus?
Mange hilsner
Bonnie
Hej Bonnie
Hvert drivhus måler 10 x 17 cm. I den udgave jeg har er der 7 drivhuse. Hele underbakken med de 7 drivhuse måler 76 x 18,5 cm og er lavet til at kunne stå i de fleste vindueskarme. På Hokus Krokus hjemmeside har de 4 udgaver af disse drivhuse, så hvis du leder efter et specielt mål så kik HER
Hilsen Maria
Næh, hvor det vælter op – og hurtigt! Man hører ellers skrækhistorier om at chilier tager en evighed. Mine klarer sig dog også fint i år, i en root trainer og på radiatoren, så der må være noget om det med undervarmen …
Hej Kirstine
Jeg har gjort mig den erfaring at hemmeligheden ligger lige der – undervarme! Skønt at du også er igang.
Hilsen Maria